To je to što me zanima!

Mostarski uštipci se jedu od davnina, a priprema je lagana

Ako ste ljubitelj uštipaka, iznenadite svoje nepce ovim jednostavnim receptom. Starinski mostarski uštipci bez sumnje su mekani i ukusni, a oduševit će sve ljubitelje ove poslastice
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 150 g masti
  • 100 ml mlake vode
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 20 g svježeg kvasca
  • sol
  • ulje za prženje

SLASNI RECEPTI Odlične grčke okruglice pune su okusa i mirisa: Poslužite ih kao samostalno jelo ili kao prilog

Priprema:

Kvasac izmrvite i pomiješajte sa 100 ml mlake vode i kašikom brašna pa ostavite da malo naraste. Potom dodajte kvasac u brašno, zajedno s kiselim mlijekom i masti.

Mast možete zamijeniti uljem ili otopljenim maslacem. Zatim dodajte sol pa sve dobro izmiješajte i pokrijte te pustite da se diže oko sat vremena. Nakon toga žlicom vadite tijesto i pržite ga u vrelom ulju dok obje strane ne porumene i dobiju lijepu zlatnu boju.

TOP RECEPTI Jela s borovnicama: Napravite crumble, sladoled, panna cottu

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Marko F 20.05.2023.

    mostarski su jer ne piše koje tip brašna ide.....

  • 20.05.2023.

    Dalmatinski pispalji

  • liliZG2.0 19.05.2023.

    u zagorju to zovu poderane gaće

Komentiraj...
Vidi sve komentare