Iako postoji mnogo varijabli u proizvodnji piva - uključujući vrstu žitarica na kojima se pivo temelji te količinu i vrstu hmelja, funkcionalna razlika između njih je u vrsti kvasca
Kada se kvasac otvori, najbolje ga je čuvati u hladnjaku i iskoristi u roku od četiri mjeseca. Ako ga nakon otvaranja čuvate u zamrzivaču, može vam potrajati do šest mjeseci
Splitski crafter Petar Puškarić osmislio je pivo Morski kukumar, i to za diplomski rad. Iz mora kraj Kašteleta izolirao je u laboratoriju 16 kvasaca. Za sada je pivo samo eksperiment...
Kvasac je važan sastojak u mnogim receptima za kruh i druge vrste dizanog tijesta poput pizze ili pojedinih kolača jer omogućuje mekšu strukturu tijesta i sjajan okus
Nutricionistica i vlasnica prve majstorske pekarnice u Hrvatskoj otkrile su nam sve tajne kruha - zašto ga ne bi trebalo izbjegavati, s čim ga smijemo jesti, kakav kruh kupovati ali i kako ga napraviti
Nije tajna da je zaista teško ispeći savršeni kruh. Ako ste pogriješili u samo jednom koraku, dobit ćete štrucu koja se nije dignula, tvrda je ili premekana u sredini
Kruh od kiselog tijesta vlažan je, mekan, s posebno hrskavom korom. Ostaje svjež puno dulje od kupovnog, a upravo ono što mu daje sve ove karakteristike je početna kultura ili kvas od svježeg voća
Prije nego umijesite tijesto, pomiješajte kvasac s malo šećera i vode i nakon 5 do 10 minuta provjerite je li se počeo dizati i stvaraju li se mjehurići koji će tijestu dati potrebnu prhkost
Posljednjih godina sve je više chefova, gastro blogera i craft-pekarnica radi kruh s kvasom koji uzgajaju sami. Marinu Rendiću ručna izrada ‘pravog’ kruha je velika ljubav...
Kupci iz svih kraljeva Hrvatske javljaju da u dućanima nema kvasca, HGK javlja da ga ima dovoljno. Iz nekadašnjeg Plivinog kvasca kažu: "Radimo punim kapacitetom, splasnut će uskoro potražnja"
Ne samo da će tekstura tijesta biti punija i pjenasta, recepti bez kvasca su super jer je tijesto brže gotovo. Alternative kvascu su jogurt, jaja i prašak za pecivo, a donosimo dva super recepta
Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi
Kvas je postao strast Anite Šumer, Slovenke koja je u Zagrebu predstavila knjigu 'Kvasomanija'. Naime, njezin muž zbog žuči nije smio jesti tijesta s kvascem, a sada je kvas njena ljubav
Osim rasprave oporbe o ministrici Dalić, saborski zastupnici raspravljali su o Agrokoru, zatvaranju tvornice kvasca te sigurnosti u prometu. U dugo vremena je na predsjedavajuće mjesto sjeo i Petrov
Blagotvorni kuhinjski prašak služi i kao zamjena za kvasac ili prašak za pecivo kod pripreme kruha ili kolača od prhkog tijesta, a ona pomaže i lakše ispeći tanje palačinke
Od osnutka davne 1876. godine, Kvasac d.o.o. prošao je dug put od vožnje kvasca na bečki dvor do priključenja najvećoj svjetskog grupaciji u proizvodnji kvasca i pekarskih dodatka Lesaffre Grupi
Kolače od dizanog tijesta često prati strah od mogućeg neuspjeha. Razloga za brigu više nema, jer novi di-go kvasac za kolače garancija je rahlog i ukusnog kolača
Ako ste se oduvijek pitali kako spraviti tradicionalnu uskrsnu pogaču pincu, onda ste na pravom mjestu. Portal Gastro.hr za vas organizira PINCAonicu
Iva Tolić Norrelyke (38) je na stanicama afričkog kvasca otkrila da stanična dioba funkcionira drugačije. To će biti baza za nove lijekove protiv neizlječivih bolesti
Namirnice koje sadrže tiramin uzrokuju oko 20 posto svih glavobolja. Kod lakše probave tiramina pomaže hrana koja sadrži sumpor, poput luka, češnjaka i brokule
Iskoristi svoj Oranž