To je to što me zanima!

Mučite se sa sjeckanjem luka? Usavršite tehniku uz Ramsaya

Nakon što ogulite luk, nikad nemojte rezati korijen jer će početi ispuštati sokove i izazvati suze, objašnjava u videu tutorialu poznati britanski tv kuhar Gordon Ramsay
Vidi originalni članak

Ako ste milijun puta bili nezadovoljni svojim nesavršenim sjeckanjem luka i željeli biste to raditi kao profesionalac, britanski TV kuhar Gordon Ramsay otkrit će vam sve detalja. Za početak, ogulite luk, ali ono što je najbitnije jest ostaviti korijen neodrezan. Odrežete li korijen, luk će početi ispuštati sokove i izmamiti suze, objašnjava Ramsay.

Da biste nasjeckali luk poput profesionalca koristite oštar nož. Prepolovite luk. Polovicu luka držite s tri prsta tako da srednji prst bude naprijed. Počnite rezati usko i okomito na površinu, ali ne do korijena. Potom dva puta zarežite vodoravno. Počnite sjeckati lijepo i čvrsto sve do kraja. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • profinjena 13.05.2013.

    ma šibicu u usta...i nema suza

  • mhadina 25.04.2013.

    Postoje i kuhinjski rezači, sjeckalice kad treba kilu-dvije luka onda se barem duplo skrati vrijeme....a za ovo rezanje koristim najprije tanki nožić za šnitanje da mi se luk ne razdvoji pa onda veliki nož za sjeckanje na kockice

  • Dr.Gonzo. 16.02.2012.

    najvaznije od svega je imati dobar i ostar noz , onda se tako lako moze rezati

Komentiraj...
Vidi sve komentare