To je to što me zanima!

Na Tajlandu robot-pas dijeli ljudima dezinficijense za ruke

Oponašajući štene, robot K9 se kreće trgovačkim centrom u Bangkoku, privlačeći pozornost djece koja žele dobiti dezinficijens u gelu iz boce pričvršćene za njegova leđa
Vidi originalni članak

Robotski pas nazvan K9 dijeli dezinficijens za ruke znatiželjnoj djeci i opreznim kupcima u trgovačkim centrima, u sklopu mjera koje Tajland poduzima dok ublažava ograničenja uvedena zbog pandemije Covida-19.

Visokotehnološki razvijeni robotski pas kontrolira se pomoću 5G, tehnologije koja donosi super brzi internet i u početnoj je fazi uvođenja na Tajlandu.

POGLEDAJTE VIDEO: O tome kako pravilno prati ruke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oponašajući uzbuđeno štene, K9 se kreće popularnim trgovačkim centrom Central World u središtu Bangkoka, privlačeći pozornost oduševljene djece koja žele dobiti dezinficijens u gelu iz boce pričvršćene za njegova leđa. 

- Ljudima je zgodno da mogu oprati ruke. posebice u situaciji pandemije Covida-19 - kaže Petra Saktidejbhanubandh, koja radi u marketinškom odjelu mobilnog operatera AIS, koji do kraja godine planira uvesti 5G mrežu za pametne telefone.

SVAKODNEVNA HIGIJENA Uz često pranje ruku ide i suha koža - nahranite je adekvatno

Osim K9, tehnologija 5G pokreće i ROC, koji provjerava temperaturu, a tu je i LISA - koja predstavlja službu za korisnike.

- Ljudi misle da je K9 sladak - kaže Petra za AFP, dodajući kako se nadaju da će tako odagnati bilo kakav nerazuman strah od robota. No Lapassanan Buranapatpakorn koja se susrela s K9, nije uvjerena u to. Ona smatra da K9 izgleda 'jezivo'.

Ipak, ta 29-godišnjakinja priznaje da je dijeljenje dezinficijensa za ruke na taj način 'dobra ideja'.

Tajland postupno ukida ograničenja uvedena zbog Covida-19. Od te je bolesti u toj zemlji umrlo 58 ljudi, a zaražena je 3101 osoba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare