To je to što me zanima!

Napravite jabučni ocat sami, a trebaju vam samo kore jabuka

Vrlo je jednostavno, a dobit ćete domaći jabučni ocat od onoga što bi inače završilo u smeću. Jabuke dobro operite prije guljenja. Ovaj ocat možete raditi i od cijelih jabuka, ako imate viška
Vidi originalni članak

Ako ne jedete jabuke često pa nema puno ostataka, tada ih sakupljajte u zamrzivaču dok ne dobijete dovoljnu količinu za izradu octa. Koru i sve druge ostatke stavite u vrećice i zamrznite. Fini jabučni ocat možete napraviti i od cijelih jabuka, samo ih nasjeckajte i slijedite istu proceduru.

SAVEZNIK LJEPOTE Moćni jabučni ocat: Briše mrlje s lica, pomaže mršaviti, čisti kosu

Postupak:

U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte.

POGLEDAJTE KAKO GA NAPRAVITI U VIDEU:

VRLO JE JEDNOSTAVNA Dijeta s tri jabuke: 'Odlična je' kaže nutricionistica iz Zagreba

Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tada je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kada se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijem mjestu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ajetodoo 13.08.2020.

    Ocat se pravi od jabuka, a ne od kore, vode i šećera. To je onda delanec. Inače, jabuke su strašno skupe, pa, božesačuvaj, tko može kupiti 10 kila po 1 kunu(ako nema svoje) i napraviti si pravi ocat?!

  • 1racman 13.08.2020.

    Za kvalitetan jabučni ocat ja koristim domaće jabuke koje nisu špricane, samljevene stoje min 40 dana uz miješanje, onda ide pretakanje i prešanje koma, sve stoji u velikoj bačvi gdje se stvori tzv octena matica. Pravi ocat je tek nakon godinu dana, bistar, jak, aromatičan....

Komentiraj...
Vidi sve komentare