To je to što me zanima!

Napravite sjajni džem sa chia sjemenkama za samo 10 minuta

Umjesto velikom količinom šećera, omiljeni domaći džem možete ugustiti chia sjemenkama i pripremiti deliciju u kojoj će bezrezervno uživati svi članovi obitelji
Vidi originalni članak

Džem koji kupujete u trgovini sadrži velike količine šećera, a ako ga izbjegavate u prehrani, postoje načini kako postići isti učinak kod domaće inačice. Za zgušnjavanje voćne smjese ne treba vam šećer, nego obične chia sjemenke, a voće je najčešće dovoljno slatko i bez posebnih zaslađivača i dodataka. Ako je pak riječ o iznimno kiselom voću, možete dodati med, steviju ili druge zaslađivače, piše Gimmesomeoven.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrskave, svježe i pikantne rotkvice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prednost domaćeg džema je i u tome što možete koristiti svježe ili zamrznuto voće, a ne morate koristiti ni posebne metode konzerviranja kada je gotov. Naime, količine koje ćete pripremiti su dovoljno male da ćete ih brzo potrošiti. I na kraju, ne manje važno, za izradu vam treba svega desetak minuta, a recept vrijedi za sve vrste voća, pa možete sami birati okus koji najviše volite.

 

Usto, nenadmašan okus svježeg voća teško je usporediti sa kupovnim džemovima, a jednako se maže na kruh, možete ga dodati u omiljeni jogurt ili zobenu kašu za doručak. 

FINO I KORISNO Šest najzdravijih sjemenki za naš organizam - izvor vitalnosti

Sastojci: 

2 šalice voća po želji

2 žlice chia sjemenki

Priprema:

U tavi na srednjoj vatri pirjajte 2 šalice voća dok se ne krene raspadati, a potom ga zgnječite vilicom ili štapnim mikserom do željene gustoće - ovisno o tome volite li komadiće ili glatku smjesu. Smjesu potom pospite chia sjemenkama i dobro promiješajte. Uklonite sa štednjaka, a džem će se početi zgušnjavati kako se bude hladio. Za otprilike pet minuta spreman je za konzumaciju. 

DOMAĆE JE BOLJE Lan liječi upale i čisti toksine iz tijela bolje nego chia sjemenke

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 01.11.2021.

    odlican

Komentiraj...
Vidi sve komentare