To je to što me zanima!

Naši kuhari uzeli 12 medalja na gastro Olimpijskim igrama

Ukupno je bilo 2.500 natjecatelja iz sedamdeset zemalja svijeta, a naši su se natjecatelji izborili za dvije ekipne, šest pojedinačnih brončanih medalja i četiri pojedinačne srebrne medalje
Vidi originalni članak

Hrvatski su kuhari ponovno pokazali zavidno znanje i umijeće na natjecanju Kulinarska olimpijada u Stuttgartu, odakle se kući vraćaju sa čak 12 medalja, javlja HRTurizam.

Kulinarska olimpijada najveće je i najprestižnije svjetsko kulinarsko natjecanje na kojem je ove godine sudjelovalo više od  30 naših kuhara i slastičara, u različitim natjecateljskim kategorijama.

ZNAČENJE IMENA Pepsi, Adidas, Nike, Google - što se krije iza imena branda?

Ukupno je bilo 2.500 natjecatelja iz sedamdeset zemalja svijeta, a Hrvati su se izborili za dvije ekipne, šest pojedinačnih brončanih medalja i četiri pojedinačne srebrne medalje. Njihov je rad pratilo više od 100.000 posjetitelja koji su, osim natjecanja, u  Stuttgartu imali priliku posjetiti i srodni gastro sajam koji se paralelno održavao.

Naši su kuhari inače sudjelovali i u dvije najprestižnije kategorije natjecanja: "Restaurant of the Nations" - u kojoj su u šest sati dovršili jelo od tri slijeda za 110 ljudi i osvojili brončanu medalju, te u kategoriji "Chefs table" - gdje su pripremali meni od sedam sljedova za 12 osoba u pet sati.

Ivan Đukić osvojio je srebrnu medalju u pojedinačnoj kategoriji „Kulinarstvo - klasično rezbarenje u tajlandskom stilu“, a Dražen Šafar odnio je diplomu iz iste kategorije .Uz srebro, Đukić je osvojio i brončanu medalju u kategoriji „Kulinarstvo - rezbarenje uživo“.

PERFEKCIONIZAM Ušutkajte kritičara u sebi te si dopustite da niste savršeni

Aktualna državna prvakinja u slastičarstvu Sandra Jadek briljirala je u pojedinačnoj slastičarskoj kategoriji i kući je odnijela srebrnu medalju, a "mlada nada hrvatske kuhinje" Dinko Tomašić osvojio je srebrnu medalju u pojedinačnoj kulinarskoj kategoriji.

U istoj je kategoriji broncu osvojio i Lovro Stancin, a mladi su reprezentativci Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić također su odnijeli broncu u kategoriji kulinarskih umjetnika, u kojoj je Erich Glavica osvojio srebro.

POGLEDAJTE VIDEO 'ZENZACIJA' SERIJAL S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare