To je to što me zanima!

Nastava od vrata do vrata: U Turskoj nastavnica posjećuje učenike koji nemaju internet

Shvativši da za vrijeme pandemije koronavirusa njezini učenici ne mogu sudjelovati u online nastavi, nastavnica Gamze Arslan počela ih je osobno obilaziti u njihovim domovima
Vidi originalni članak

Mi imamo internet u školi, no teško je održati nastavu jer brojne obitelji najčešće nemaju internet u svojim domovima. Sada podučavam tako da idem od vrata do vrata, noseći sa sobom ploču, rekla je nastavnica Gamze Arslan iz istočne turske pokrajine Van za televiziju Haberturk.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svojim se učenicima vraća idući dan s novim zadacima kako bi se i osobno uvjerila da su odradili zadaću, no pritom uvijek pazi na fizički razmak, ispripovijedala je. 

Arslan je nastavnica u regiji Tusba, smještenoj u ruralnoj pokrajini Van na krajnjem istoku zemlje. O njezinu radu pišu brojni turski mediji.

LUKAVO Super ideja: Mame otkrile kako su potakle djecu da im pomažu

- Možda nema interneta, ali zato postoji nastavnica Gamze - jedan je od naslova u medijima, a njezine napore pohvalili su i mjesni dužnosnici. 

- Oduševljeni smo što postoji alternativa u ovoj nemogućoj situaciji, alternativa osjećaju nemoći. Njezini su potezi istinski primjer žrtvovanja i, nadamo se, primjer dobre prakse - izjavio je za Haberturk regionalni voditelj ministarstva obrazovanja Mehmet Bakir Bedevioglu.

VAŽNO ISTRAŽIVANJE Najveći stres zbog pandemije doživljavaju roditelji male djece

Većina zemalja u svijetu već je otvorila vrata svojih škola, a Turska to planira napraviti 21. rujna.

Oporbene stranke i neovisni mediji već dulje vrijeme kritiziraju turske vlasti zbog nepostojanja interneta u pojedinim dijelovima Turske, ističući da učenici zbog toga ne mogu pratiti nastavu za vrijeme pandemije koronavirusa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Brucka 14.09.2020.

    uuu kad bi meni sinova učiteljica došla u kućno obrazovanje-ja bi ostao u produženom!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare