To je to što me zanima!

Ne možete zaspati od vrućine? Evo što trebate onda napraviti

Ljeto može poremetiti dobar san i ponekad ćete zbog visokih temperatura patiti od nesanice. Ako nemate klima uređaj ili ga ne želite koristiti, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da se naspavate
Vidi originalni članak

Dobar san je važan za zdravlje jer šiti od raka i demencije, osnažuje imunitet, pojačava sjećanje i snižava rizik od dijabetesa te srcožilnih bolesti. Zato je važno dobro se naspavati, piše Glamour.

POGLEDAJTE VIDEO: Kod problema s nesanicom izbjegavajte ove namirnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako nemate klima uređaj ili ga ne želite koristiti, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da se naspavate.

- Najbolje što možete učiniti kad ne možete zaspati jest to da doslovno izađete iz sobe. Ustanite i prošećite do dnevnog boravka. Promjena i vaša isključenost od sobe u kojoj ne možete zaspati čine čuda. Nakon pet minuta vratite se u krevet i sigurno ćete zaspati - savjetovala je Katheryn Pinkham, stručnjakinja za spavanje i nesanicu te osnivačica klinike Insomnia.

SVAKI SE I DRUGAČIJE REŽE Vrste luka: Za pripremu kojih jela su najbolje - žuti, ljubičasti, srebrenac, slatki luk, kozjak...

A to nije sve. Među trikovima koje možete pronaći na internetu je i onaj da napunite bocu hladnom vodom, zamrznete je i ponesete sa sobom u krevet ili da spavate na svilenoj posteljini koja bolje hladi.

Možete kupiti i jastuke ispunjene gelom koji će također hladiti glavu, no pripreme za spavanje su ključne kad je riječ o nesanici zbog vrućine. Nesanicu ćete izbjeći ako postanete mirni i opušteni, a u tome će pomoći izbjegavanje tableta, mobitela, laptopa, TV-a i drugih elektroničkih uređaja najmanje nekoliko sati prije spavanja.

EKO SAVJET Zaledite začinsko bilje u kockice i korisite ga zimi za kuhanje

Sleep Foundation navodi kako elektronički uređaji utječu na cirkadijalni ritam ili unutrašnji sat te remete proizvodnju hormona

Idi na 24sata

Komentari 41

  • NetkoNepoznat 17.07.2022.

    Kakva klima, to upali i taj dan više van izaći nećeš. Ako se želite prerano ukokat, samo skoknite par puta dnevno sa 22C na 35C, pa u auto na 45C, pa dok se klima u autu upali, taman opet morate van sa 20C na 45C, pa loše podešena klima u uredu na 18C ili tržnim centrima - pa opet van na 35C. Za koju godinu pacemaker će vam postat obavezna oprema.

  • .youtube. 17.07.2022.

    vani je sad lipo ugodno, dosla iz grada, popila. pa ne mogu spavat :D

  • thevuky 16.07.2022.

    Čemu klima ako ju ne bi želio koristiti? Prije nego legnem namjestim ju da se ugasi za sat vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare