To je to što me zanima!

Ne spavate dovoljno? Evo kako se to vidi na koži lica, a i kako možete izgledu vratiti stari sjaj

Od tamnih krugova do gubitka elastičnosti, estetski kirurg kaže da nedostatak odmora može na četiri načina utjecati na kožu lica. Otkrio je i kako izgledu vratiti stari sjaj
Vidi originalni članak

Engleski stručnjak Glyn Estebanez otkrio je što se događa s kožom ako ne ostvarite dovoljno sati odmora. Nedostatak sna može utjecati na sve - od raspoloženja i prehrambenih navika, do načina na koji izgledate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Estetski kirurg Estebanez objašnjava da pH kože postaje neuravnotežen kad nemate dovoljno sna, a to dovodi i do oteklina oko kapaka.

Od tamnih krugova do gubitka elastičnosti, upozorio je na četiri različita načina na koja nedostatak odmora može imati ozbiljan utjecaj na lice, a također nudi i savjete kako koži vratiti stari sjaj.

VRATITE JOJ SJAJ Poduzmite ove korake ako ste slučajno zaspali sa šminkom: Koža će vam biti zahvalna

1. PH kože postaje neuravnotežen

Estebanez je objasnio da, kada se ne naspavate, razina vlage u koži se smanjuje kao i razina pH.

- Neuravnotežena koža često je prilično dehidrirana. To će dovesti do crvenila i propadanja i izgubit će onaj lijepi sjaj povezan s dobrim i 'napučenim' izgledom - kaže stručnjak.

PH kože od vitalnog je značaja za proizvodnju vlage, pa kada koža ne može proizvesti razinu hidratacije koja joj je potrebna, ne samo da može uzrokovati suhoću, već može pogoršati akne i rozaceju uzrokujući crvenilo.

Ako ne možete dobro spavati, Estebanez savjetuje da promijenite rutinu njege kože. 

- Održavanje kože na malo kiselom nivou ovdje će zaista pomoći. Čini kožu hidratiziranom, ali također smanjuje i sve bakterije na koži. Ako je pH ravnoteža previše alkalna, vaša će koža biti previše ljuskava i crvena, ali ako je i previše kisela, to može pogoršati stanja poput ekcema i akni - pojasnio je.

2. Tamni krugovi oko očiju

Iako tamni krugovi ispod očiju mogu biti uzrokovani bezbrojem stvari, nedostatak sna može, naravno, biti važan faktor, donosi Daily Mail.

- Kad noću nemate dovoljno sna, vaše će se krvne žile proširiti. Koža ispod očiju mnogo je tanja od kože bilo gdje drugdje na tijelu, što znači da je osjetljiva i ima sklonost pokazivanju znakova starenja - objašnjava on.

Estetski kirurg kaže da kada povećate protok krvi, primijetit ćete tamnu nijansu uzrokovanu povećanim volumenom krvi. Predložio je da isprobate hladni oblog, što može smanjiti oticanje, kako bi umanjili izgled natečenosti i mrlja.

3. Natečene oči

- Kada govorimo o natečenim očima, obično govorimo o blagim oticanjima gornjih i donjih kapka. Napuhane oči mogu biti uzrokovane nedostatkom sna, ali mogu biti uzrokovane i alergijama, zagušenjem nosa i dehidracijom - objasnio je estetski liječnik.

Također možete primijetiti i oticanje u donjim kapcima i području gornjeg obraza, što je uglavnom uzrokovano lošom limfnom drenažom.

PRIRODNI PREPARATI ZA LJEPOTU 7 maski za lice s krumpirom u glavnoj ulozi - za pomlađivanje, uklanjanje akni, mrlja i bora...

Estebanez predlaže isprobavanje filera kao učinkovito rješenje.

 - Često koristim filere na jagodicama kako bih pomogao u podizanju tkiva. Također možemo ponovo napuniti prednji obraz, kako bismo pomogli stvoriti osvježen izgled i također smanjiti istaknutost tih prijelaza - ističe.

4. Koža može izgubiti elastičnost

Nedovoljno spavanja može rezultirati gubitkom debljine kože, prema stručnjaku. Objasnio je kako tijekom prvih nekoliko sati spavanja izdvajamo hormon rasta, što je jedna od stvari koja je odgovorna za proizvodnju kolagena i zauzvrat čini kožu elastičnom.

- Ako se ovo poremeti, počet ćemo primjećivati labavu, tanju kožu i bore će se razvijati brže nego što bismo obično očekivali - objasnio je Estebanez.

 Gubitak volumena veliki je faktor i to možemo popraviti pažljivo ubrizganim filerima.

- Oni mogu napuniti kožu i podržati ju kako bi joj dali glatki, čak i tonirani izgled - kaže stručnjak.

SAVJETI ZA BLISTAV TEN Dermatologinja otkrila zašto koža Jennifer Lopez izgleda tako mladoliko kao da uopće ne stari

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare