To je to što me zanima!

Nehumano: Video koji mesna industrija ne želi da vidite!

Udruga za zaštitu životinja pustila je tajno snimljeni video snimljen u američkoj tvornici, a prikazuje nehumano postupanje s pilićima u sklopu moderne prehrambene industrije
Vidi originalni članak

Šokantna video snimka nehumanog postupanja s pilićima koji su nagomilani u sanduke i samo se "prelijevaju" na pokretnu traku s koje radnici izdvajaju slabe, čupaju im glave te ih bacaju u smeće sablaznila je internet. To je postupanje na kameri ulovila udruga za zaštitu životinja Animal Equality, a prikazuje rad u jednoj tvornici mesa u SAD-u, piše Daily Mail.

No, ta praksa nije izuzetak, već pravilo u brojnim mesnim industrijama, uključujući i one u Europi. 

Snimka prikazuje i piliće koji se zatvaraju u plastične boksove bez svjetla i s minimalno zraka, a kod pakiranja brojni mali pilići se kasnije izlegnu te se ni ne odvoje od jaja, a na traci ih se drobi zajedno s jajima.

Pogledajte o čemu se radi:

Oni pilići koji ostanu živi do kasnijih faza obrade, dobivaju razna cjepiva te hormon rasta kako bi za nevjerojatnih 40 dana postiglu veličinu za prodaju.

Osim ove šokantne snimke, udruga Animal Equality već je ranije objavljivala tajne fotografije koje prikazuju grozno postupanje sa životinjama diljem svijeta.

Ove svinje na farmi životinja Harling u Norfolku iskusile su nevjerojatno mučenje i bol. Drži ih se u nehigijenskim uvjetima, zlostavljane su te i se tretira kao otpad, što je vidljivo na fotografiji.

Zlostavljanje pilića tijekom cijepljenja koje im se daje kako bi preživjele grozne uvjete u kojima žive.

Ova fotografija prikazuje okrutnu stvarnost postupanja sa životinjama na farmi zečeva u Španjolskoj. Ovaj tec je živ oderan i ostavljen da pati.

Ova fotografija prikazuje trgovanje psećim mesom u Kini, gdje ih se ubija zbog hrane i odjeće. Pas je živ oderan, potpuno bespomoćan. 

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Anica123 02.03.2016.

    Što znači ostati bez teksta.Previše odvratno i previše tužno. :(

  • Uni 01.03.2016.

    Vec godinama sam sirovi vegan bas zbog ovakvih stvari. Nikad vise u zivotu nebi mogla pojesti drugo zivo bice, pogotovo tako nevino, koje ne moze da se brani. Lijepo bi bilo da ljudi samo zive po onoj staroj- ne radi nikom nesto sto nebi volio da se tebi radi.

  • ridikulus 01.03.2016.

    A joj meni. Pogledala sam video 20 sec i bilo mi dosta. Bila sam u sklopu prakse (srednja škola) u jednoj našoj tvornici "mesa". Nisam jela ništa mesno 3 godine.. a onda opet malo po malo... Ne znam što napisat a ne bit dvoličan. Najviše se slažem sa mišljenjem da bi zemlje, koje to mogu, trebale vratiti seosku proizvodnju i slobodan uzgoj i bježati od uvoza svih sranja al eto... drže nas za m_da.. A mogli bi tako riješiti masu gospodarskih, zdravstvenih i svakakvih problema...

Komentiraj...
Vidi sve komentare