Obavijesti

Lifestyle

Komentari 189

Nehumano: Video koji mesna industrija ne želi da vidite!

Udruga za zaštitu životinja pustila je tajno snimljeni video snimljen u američkoj tvornici, a prikazuje nehumano postupanje s pilićima u sklopu moderne prehrambene industrije

VIDEO

Šokantna video snimka nehumanog postupanja s pilićima koji su nagomilani u sanduke i samo se "prelijevaju" na pokretnu traku s koje radnici izdvajaju slabe, čupaju im glave te ih bacaju u smeće sablaznila je internet. To je postupanje na kameri ulovila udruga za zaštitu životinja Animal Equality, a prikazuje rad u jednoj tvornici mesa u SAD-u, piše Daily Mail.

No, ta praksa nije izuzetak, već pravilo u brojnim mesnim industrijama, uključujući i one u Europi. 

Snimka prikazuje i piliće koji se zatvaraju u plastične boksove bez svjetla i s minimalno zraka, a kod pakiranja brojni mali pilići se kasnije izlegnu te se ni ne odvoje od jaja, a na traci ih se drobi zajedno s jajima.

Pogledajte o čemu se radi:

Oni pilići koji ostanu živi do kasnijih faza obrade, dobivaju razna cjepiva te hormon rasta kako bi za nevjerojatnih 40 dana postiglu veličinu za prodaju.

Osim ove šokantne snimke, udruga Animal Equality već je ranije objavljivala tajne fotografije koje prikazuju grozno postupanje sa životinjama diljem svijeta.

Ove svinje na farmi životinja Harling u Norfolku iskusile su nevjerojatno mučenje i bol. Drži ih se u nehigijenskim uvjetima, zlostavljane su te i se tretira kao otpad, što je vidljivo na fotografiji.

Zlostavljanje pilića tijekom cijepljenja koje im se daje kako bi preživjele grozne uvjete u kojima žive.

Ova fotografija prikazuje okrutnu stvarnost postupanja sa životinjama na farmi zečeva u Španjolskoj. Ovaj tec je živ oderan i ostavljen da pati.

Ova fotografija prikazuje trgovanje psećim mesom u Kini, gdje ih se ubija zbog hrane i odjeće. Pas je živ oderan, potpuno bespomoćan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku