Lifestyle

Komentari 189

Nehumano: Video koji mesna industrija ne želi da vidite!

Udruga za zaštitu životinja pustila je tajno snimljeni video snimljen u američkoj tvornici, a prikazuje nehumano postupanje s pilićima u sklopu moderne prehrambene industrije

Šokantna video snimka nehumanog postupanja s pilićima koji su nagomilani u sanduke i samo se "prelijevaju" na pokretnu traku s koje radnici izdvajaju slabe, čupaju im glave te ih bacaju u smeće sablaznila je internet. To je postupanje na kameri ulovila udruga za zaštitu životinja Animal Equality, a prikazuje rad u jednoj tvornici mesa u SAD-u, piše Daily Mail.

No, ta praksa nije izuzetak, već pravilo u brojnim mesnim industrijama, uključujući i one u Europi. 

Snimka prikazuje i piliće koji se zatvaraju u plastične boksove bez svjetla i s minimalno zraka, a kod pakiranja brojni mali pilići se kasnije izlegnu te se ni ne odvoje od jaja, a na traci ih se drobi zajedno s jajima.

Pogledajte o čemu se radi:

Oni pilići koji ostanu živi do kasnijih faza obrade, dobivaju razna cjepiva te hormon rasta kako bi za nevjerojatnih 40 dana postiglu veličinu za prodaju.

Osim ove šokantne snimke, udruga Animal Equality već je ranije objavljivala tajne fotografije koje prikazuju grozno postupanje sa životinjama diljem svijeta.

Ove svinje na farmi životinja Harling u Norfolku iskusile su nevjerojatno mučenje i bol. Drži ih se u nehigijenskim uvjetima, zlostavljane su te i se tretira kao otpad, što je vidljivo na fotografiji.

Zlostavljanje pilića tijekom cijepljenja koje im se daje kako bi preživjele grozne uvjete u kojima žive.

Ova fotografija prikazuje okrutnu stvarnost postupanja sa životinjama na farmi zečeva u Španjolskoj. Ovaj tec je živ oderan i ostavljen da pati.

Ova fotografija prikazuje trgovanje psećim mesom u Kini, gdje ih se ubija zbog hrane i odjeće. Pas je živ oderan, potpuno bespomoćan. 

Najčitaniji članci