To je to što me zanima!

Neobična biljka sa srcima lako se održava i ne treba puno vode

Ceropegia woodii zimi se zalijeva svaka dva do tri tjedna, a ljeti jedanput tjedno. Ne voli ni svjetlost stoga ju je najbolje staviti na mjesto na kojem nema izravne svjetlosti
Vidi originalni članak

Osim recepata, šminke i frizure, na društvenim mrežama prevladavaju lijepe biljke. Među njima je i Ceropegia woodii ili String of Heart (niz srca).

ZELENO RJEŠENJE Pročistite zrak prirodno uz biljke koje unose svježinu u prostor

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica izrađuje biljne terarije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o neobičnoj biljci puzavici podrijetlom iz Južne Afrike. Ljudi je vole jer je posebna po lijepim listovima u obliku srca sivozelene boje. Maleni su, veličine tek centimetar ili dva.

Posadite je u viseću posudu jer će tako najljepše ukrasiti dom. Njezini će listići rasti prema dolje i dati poseban izgled svakom prostoru. Može narasti do dužine od metar. Nemojte je puno zalijevati, tek ako vidite da je njena zemlja suha.

Da biste to provjerili, lagano gurnite prst u zemlju. Ona treba minimalno vode, a ne voli niti puno svjetlosti. Stavite je na neizravno svjetlo.

FENG SHUI NAČELA Šest biljaka koje će u vam domu generirati pozitivnu energiju

Ljeti se zalijeva jedanput tjedno, a zimi jedanput u dva do tri tjedna. Prilično je malo zahtjevna, pa je idealna za početnike koji bi se htjeli okušati u uzgoju sobnih biljaka. Ako i nemate previše vremena, ova biljka to vam neće “uzeti za zlo” jer ne treba mnogo brige.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKSPERIMENTA:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lilika2023 05.11.2022.

    Super ❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare