To je to što me zanima!

Neobični dodaci za palačinke: Napravite ih s Baileysom, slaninom, piletinom, jajima...

Omiljene palačinke u britanskim knjigama recepata pojavile su se još 1400-ih, s limunom i šećerom koji su služili za zaslađivanje. Sada možete isprobati i mnoštvo originalnih dodataka - slanih i slatkih
Vidi originalni članak

Zašto ne biste probali neke od ovih neobičnih recepata kako biste palačinke učinili nezaboravnim obrokom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Palačinke su se pojavile u britanskim knjigama recepata još 1400-ih, s limunom i šećerom za zaslađivanje. Stotinama godina kasnije još se uvijek preferira ovaj tradicionalni preljev, prema studiji Whole Earth koja je pokazala da će se 61% i danas odlučiti za njega.

dan čokoladnog preljeva Ispecite palačinke i ‘utopite’ ih u finom čokoladnom preljevu

Zašto ne odbaciti trend i isprobati nešto novo...

Evo nekoliko ukusnih i originalnih opcija

1. Jaffa torta

Nakon što ste ispekli svoje palačinke premažite ih slojem marmelade od naranče i prelijte otopljenom čokoladom za okus poznatog keksa.

2. Slani karamel i perec

Slana karamela i sladoled nepobjediva su kombinacija, a na palačinkama čine čuda. Dodajte ih kao nadjeve i pospite smrvljenje perece za malo hrskavosti.

3. Karamelizirane banane

Zašto ne biste podigli palačinke od banane na višu razinu karameliziranjem voća - jednostavno ih popržite na ulju i šećeru dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu i dodajte preljev. Ukusno s orasima i prstohvatom soli.

4. Baileys

Dodajte malo Baileysa kad dodajete mlijeko u smjesu za palačinke. Slatki irski krem liker uljepšat će dan, samo ga držite podalje od djece.

POGLEDAJTE VIDEO: LEO JUREŠIĆ IZ MASTERCHEFA

5. 'Ražnjići'

Poboljšajte iskustvo jela posluživanjem hrpe mini palačinki na štapiću. Debele pahuljaste američke palačinke najbolje funkcioniraju, a možete dodati kriške voća ili marshmallowa na hrpu kako bi bilo zabavnije.

SUPER IDEJE Sedam recepata za slatka, ali i slana jela: Pronađite novu ideju

6. Duga

Jednostavnim trikom palačinke mogu izgledati fantastično. Dodajte različite prehrambene boje svakoj seriji, a zatim ih poslužite u raznobojnim hrpama - praznik za oči, kao i za želudac.

7. Slanina i bobičasto voće

Ako se ne možete odlučiti, zašto ne kombinirati to dvoje - slanost slanine i slatko bobičasto voće ističu ono najbolje jedno u drugom.

8. Matcha

Japanski zeleni čaj u prahu, matcha, je u modi zbog sadržaja kofeina i antioksidativnih svojstava. Dodajte malo u svoju smjesu za palačinke kako biste im dali zelenu nijansu i pretvorili ih u jedinstvenu i zdravu poslasticu.

9. Pohana piletina

Pržena piletina i palačinke odlično funkcioniraju. Dodajte slatki i ljuti umak za bolji okus.

10. Umak

Omiljeni umak je uvijek ukusan preljev za palačinke, a možete jelo poslužiti i za ručak s kobasicama i lukom.

11. Voćni kolačići

Palačinke premažite grčkim jogurtom i začinite ih kriškama voća i šarenim bobičastim voćem.

12. Bjelančevine

Dodajte mjericu proteinskog praha u smjesu za palačinke za dodatno pojačanje. Nadopunite ih kriškama voća i spremni ste za teretanu.

13. Čokoladna jaja

Zašto ne razbiti malo kremastih jaja, zagrijati tijesto s malo vrhnja i namazati ih po palačinkama. Poslužite ih još po vrhu kao dodatnu poslasticu.

14. Panir

Za slanu indijsku palačinku ispecite panir i umiješajte curry pastu sa slanutkom, rajčicom i špinatom. Prelijte kokosovim jogurtom i mangom za eksploziju okusa.

15. Vruća čokolada

Smjesi za palačinke dodajte kakao prah. Poslužite ih s marshmallow kremom, malim komadićima čokolade i mini marshmallow kolačićima za ugodan zimski zalogaj.

16. Rabarbara i krema

Ova stara slatka kombinacija pobjednička je i na palačinkama. Prelijte slatkom kremom, sirupom od rabarbare i komadićima kuhane rabarbare kako biste napravili zaokret u klasičnom desertu.

17. Rolica s cimetom

Kada pržite smjesu za palačinke, umiješajte smjesu cimeta koja sadrži prašak za pecivo, šećer u prahu, cimet i prstohvat soli. Tako ćete dobiti savršenu palačinku koja okusom i izgledom podsjeća na roladu s cimetom.

18. Žitarice za palačinke

Ovo je najslađi način za jesti palačinke. Smjesu izlijte u što više sitnih krugova i poslužite u zdjelici s maslacem i dodacima po izboru.

19. Tijesto za kekse

Dodajte komadiće čokolade u smjesu za palačinke i pecite na laganoj vatri za doživljaj koji se topi u ustima.

20. Jaje i avokado

Palačinke su izvrsna osnova za smrvljeni avokado i pečeno jaje. Da bude još bolje, isprobajte recept za palačinke od tikvica, koji zahtijeva da povrće narežete i popržite s jajetom, brašnom, mladim lukom i parmezanom, donosi Mirror.

SAVRŠENSTVO OKUSA Palačinke na 7 načina, pohane, slatke, integralne, proteinske...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare