Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Neobični dodaci za palačinke: Napravite ih s Baileysom, slaninom, piletinom, jajima...

Neobični dodaci za palačinke: Napravite ih s Baileysom, slaninom, piletinom, jajima...
6

Omiljene palačinke u britanskim knjigama recepata pojavile su se još 1400-ih, s limunom i šećerom koji su služili za zaslađivanje. Sada možete isprobati i mnoštvo originalnih dodataka - slanih i slatkih

VIDEO

Zašto ne biste probali neke od ovih neobičnih recepata kako biste palačinke učinili nezaboravnim obrokom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pavla Filipović VIDEO

Palačinke su se pojavile u britanskim knjigama recepata još 1400-ih, s limunom i šećerom za zaslađivanje. Stotinama godina kasnije još se uvijek preferira ovaj tradicionalni preljev, prema studiji Whole Earth koja je pokazala da će se 61% i danas odlučiti za njega.

Ispecite palačinke i ‘utopite’ ih u finom čokoladnom preljevu
Ispecite palačinke i ‘utopite’ ih u finom čokoladnom preljevu

Zašto ne odbaciti trend i isprobati nešto novo...

Evo nekoliko ukusnih i originalnih opcija

1. Jaffa torta

Nakon što ste ispekli svoje palačinke premažite ih slojem marmelade od naranče i prelijte otopljenom čokoladom za okus poznatog keksa.

2. Slani karamel i perec

Slana karamela i sladoled nepobjediva su kombinacija, a na palačinkama čine čuda. Dodajte ih kao nadjeve i pospite smrvljenje perece za malo hrskavosti.

3. Karamelizirane banane

Zašto ne biste podigli palačinke od banane na višu razinu karameliziranjem voća - jednostavno ih popržite na ulju i šećeru dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu i dodajte preljev. Ukusno s orasima i prstohvatom soli.

4. Baileys

Dodajte malo Baileysa kad dodajete mlijeko u smjesu za palačinke. Slatki irski krem liker uljepšat će dan, samo ga držite podalje od djece.

POGLEDAJTE VIDEO: LEO JUREŠIĆ IZ MASTERCHEFA

5. 'Ražnjići'

Poboljšajte iskustvo jela posluživanjem hrpe mini palačinki na štapiću. Debele pahuljaste američke palačinke najbolje funkcioniraju, a možete dodati kriške voća ili marshmallowa na hrpu kako bi bilo zabavnije.

Sedam recepata za slatka, ali i slana jela: Pronađite novu ideju
Sedam recepata za slatka, ali i slana jela: Pronađite novu ideju

6. Duga

Jednostavnim trikom palačinke mogu izgledati fantastično. Dodajte različite prehrambene boje svakoj seriji, a zatim ih poslužite u raznobojnim hrpama - praznik za oči, kao i za želudac.

7. Slanina i bobičasto voće

Ako se ne možete odlučiti, zašto ne kombinirati to dvoje - slanost slanine i slatko bobičasto voće ističu ono najbolje jedno u drugom.

8. Matcha

Japanski zeleni čaj u prahu, matcha, je u modi zbog sadržaja kofeina i antioksidativnih svojstava. Dodajte malo u svoju smjesu za palačinke kako biste im dali zelenu nijansu i pretvorili ih u jedinstvenu i zdravu poslasticu.

9. Pohana piletina

Pržena piletina i palačinke odlično funkcioniraju. Dodajte slatki i ljuti umak za bolji okus.

10. Umak

Omiljeni umak je uvijek ukusan preljev za palačinke, a možete jelo poslužiti i za ručak s kobasicama i lukom.

11. Voćni kolačići

Palačinke premažite grčkim jogurtom i začinite ih kriškama voća i šarenim bobičastim voćem.

12. Bjelančevine

Dodajte mjericu proteinskog praha u smjesu za palačinke za dodatno pojačanje. Nadopunite ih kriškama voća i spremni ste za teretanu.

13. Čokoladna jaja

Zašto ne razbiti malo kremastih jaja, zagrijati tijesto s malo vrhnja i namazati ih po palačinkama. Poslužite ih još po vrhu kao dodatnu poslasticu.

14. Panir

Za slanu indijsku palačinku ispecite panir i umiješajte curry pastu sa slanutkom, rajčicom i špinatom. Prelijte kokosovim jogurtom i mangom za eksploziju okusa.

15. Vruća čokolada

Smjesi za palačinke dodajte kakao prah. Poslužite ih s marshmallow kremom, malim komadićima čokolade i mini marshmallow kolačićima za ugodan zimski zalogaj.

16. Rabarbara i krema

Ova stara slatka kombinacija pobjednička je i na palačinkama. Prelijte slatkom kremom, sirupom od rabarbare i komadićima kuhane rabarbare kako biste napravili zaokret u klasičnom desertu.

17. Rolica s cimetom

Kada pržite smjesu za palačinke, umiješajte smjesu cimeta koja sadrži prašak za pecivo, šećer u prahu, cimet i prstohvat soli. Tako ćete dobiti savršenu palačinku koja okusom i izgledom podsjeća na roladu s cimetom.

18. Žitarice za palačinke

Ovo je najslađi način za jesti palačinke. Smjesu izlijte u što više sitnih krugova i poslužite u zdjelici s maslacem i dodacima po izboru.

19. Tijesto za kekse

Dodajte komadiće čokolade u smjesu za palačinke i pecite na laganoj vatri za doživljaj koji se topi u ustima.

20. Jaje i avokado

Palačinke su izvrsna osnova za smrvljeni avokado i pečeno jaje. Da bude još bolje, isprobajte recept za palačinke od tikvica, koji zahtijeva da povrće narežete i popržite s jajetom, brašnom, mladim lukom i parmezanom, donosi Mirror.

Palačinke na 7 načina, pohane, slatke, integralne, proteinske...
Palačinke na 7 načina, pohane, slatke, integralne, proteinske...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje