To je to što me zanima!

Nije sve crno! Šefove kritike su nekad dobra prilika za učenje

Prije pokretanja svog posla dobro je raditi u stabilnoj tvrtci, učiti na greškama i upoznati se s tajnama zanata. Analizirajte što želite postići, usredotočite se na cilj i ne odustajte dok ga i ne ostvarite
Vidi originalni članak

Kako biste osnažili svoju karijeru, potrebno je izdržati padove i pogreške, ostati skroman, ali i samouvjeren, poučava Magdalena Yesil, autorica knjige “Power Up”.

Ona je, dok se sada snažni Apple tek probijao na tržište, napravila pogrešku i odbila posao poslušavši kolegu koji joj je rekao da ne bi trebala raditi u tehnološkoj tvrtki koja nosi ime voća.

- Tad sam shvatila svoju pogrešku. Nisam istražila čime se Apple bavi prije no što sam odlučila odbiti posao. No od tada temeljito analiziram svaku svoju poslovnu odluku – ističe i kaže da je u svakom poslu potrebno prihvatiti kritike nadređenih i učiti iz njih.

- Budite pozorni na sastancima, upijajte savjete i kritike kako biste ih kasnije znali primijeniti na svoj rad – savjetuje. Dodaje i kako nije loša ideja prije pokretanja vlastitog posla najprije raditi u stabilnoj i već uhodanoj tvrtki.

KNJIGA DANA Malu djecu treba potaknuti da kušaju nove i drugačije okuse

- Iako možda već imate odlične ideje, odgodite ih dok ne naučite nešto više o poslovanju. Osim toga, za ideje je često potreban novac pa ćete radom za druge dobiti priliku nešto i uštedjeti – kaže.

Napominje kako je važno da svojim radom doprinosite tvrtki, ali ako niste dostatno plaćeni, ne bojte se upitati zašto i istaknuti svoje zasluge. Smatra da i iz otkaza možete nešto naučiti.

KNJIGA DANA Razvijanje novih vještina će pospješiti funkcioniranje mozga

- Analizirajte što želite postići, usredotočite se na cilj i ne odustajte dok ga i ne ostvarite - savjetuje autorica.

VIDI OVO! KVIZ: Provjerite vaše poznavanje povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kung fu panda 04.09.2018.

    Taj savjet važi možda vani kod nas bi prigovor šefu i isticanje svojih zasluga završilo rečenicom: Ako ti ne odgovara tako pokupi radnu knjižicu na porti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare