To je to što me zanima!

Njega vitaminom C i piling će utjecati na veći volumen usana

Od jestivog kolagena preko pilinga do balzama koji vlaže - postoji niz načina kako usne učiniti vizualno većima, a to su neinvanzivni tretmani koje je lako napraviti i kod kuće
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Serum pa krema pa ulje - koji je pravilan redoslijed?

- Kao prvo usne ćete dovesti u red i priuštiti im prvi korak njege laganim pilingom. Napravite svoj kućni piling, primjer su ulja poput kokosovog ili maslinovog, s dodatkom šećera. Piling nanesite malim kružnim pokretima te, ako imate, aplicirajte neku formulu s C vitaminom - predlaže vizažistica Katherine Dorn za Mindbodygreen.

Hidratacija je također osnova za lijepe usne.

- Bez obzira koje proizvode koristili, osnovno je da pijete dovoljno vode, pa će vam i usne biti ljepše i punije volumena. Novije studije ističu kako upravo konzumacija vode jača kožu i čini je debljom - ističe Dorn.

Odlične formule, osim onih s vitaminom C su i serumi s hijaluronskom kiselinom koja podržava zadržavanje vlage u koži usana.

- Hijaluronska navlači vodu na sebe i čuva je u epidermisu, što je kod usana izuzetno vidljivo. Preporuka su i balzami na bazi pčelinjeg voska, naročito u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom. Deblji sloj tih sastojaka zaustavit će dehidraciju na više sati i usne će dulje biti meke i ugodne - tumači vizažistica.

I esencijalna ulja su na strani lijepih usana.

- Za usne pune volumena preporuka su formule za usne koje sadrže esencijalno ulje cimeta, kajenskog papra i peperminta, koji su vrlo efektni. Stimuliraju natečeni izgled usana, radi čega one izgledaju veće - tumači liječnica Tess Marshall.

Na usne utječu i dodaci prehrani koji sadrže sastojak poput kolagena te SPF kreme.

- Ne zaboravite zaštitni faktor koji će spriječiti isušivanje usana i smanjenje volumena te ubrzani gubitak kolagena - predlaže kozmetičarka Shawna Jones.

Za privid većeg volumena možete koristiti i make-up, na način da usne obrubite nešto tamnijom nijansom od ruža, dok je u sredini usana nijansa svjetlija. Tamni ruževi usne čine manjima, a svijetli većima. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Serum pa krema pa ulje - koji je pravilan redoslijed?

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare