Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Serum pa krema pa ulje... koji je zapravo pravilan redoslijed?

Svijet tekućih formula za njegu lica donosi nam sve više inovativnih bočica te nam se dešava da za neke ne znamo kako ih uklopiti u beauty rutinu, radi specifičnosti naziva i sastava

Lice žene slikano iz profila
Foto: Unsplash
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lijepa stopala: Tri koraka za jednostavnu kućnu pedikuru

Sve je više inovativnih formula i kozmetičkih prijedloga, stoga često ne znamo kad što ide te kako iskoristiti najbolje od formule. Prije je serum bio početak svega, no danas u ponudi imamo niz bočica na pipetu, fluida i sličnih proizvoda.

- Kako bismo znali da dobivamo najbolje od kozmetičkih formula, treba ih nanositi u pravilnom rasporedu. Najjednostavnije to ćete shvatiti prema gustoći formule - objavio je Evoke.ie.

Naime, što je tekstura rijeđa, to formula ide prema prvom mjestu. Beauty rutina započinje najlakšim, najviše tekućim proizvodima, a tu definivno ulaze serumi i sve one nove formule koje držimo u bočicama s pipetom. One su super-tekuće i obično sadrže ulje,  hijaluronsku kiselinu ili nešto treće.

Prije toga treba očistiti lice, a to ćemo najbolje napraviti tonikom ilimicelarnom otopinom. Tek kad je lice čisto, ono može upiti i iskoristiti aktivne sastojke kozmetike.

Nakon najlaganije formule ide ona gušća, a to je obično krema. Dobro je napraviti razmak od 30 do 60 sekundi, prije kreme, a nakon seruma, kako bi koža u potpunosti upila laganu tekućinu.

Isto je s uljima, treba oko jednu minutu pričetkati dok se upiju, prije noćne kreme koja će zaključati vlagu u koži.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lijepa stopala: Tri koraka za jednostavnu kućnu pedikuru

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message