To je to što me zanima!

Nježnija strana: Muškarci koji imaju kćeri su velikodušniji

Bilo kao šefovi ili obični članovi društva, muškarci koji dobiju kćer ponašaju se brižnije, nježnije i velikodušnije prema drugima jer su empatično nastrojeni
Vidi originalni članak

Prisutnost kćeri u životu muškarca, bez obzira na to koje je dobi ona, "izvlači" iz oca njegovu nježniju stranu, pokazalo je istraživanje danskog Sveučilišta Aalborg, američkog Sveučilišta Maryland i poslovne škole Columbia.

Prema njemu, šefovi i poslodavci koji imaju kćeri su znatno velikodušniji prema svojim radnicima nego oni koji imaju samo sinove, piše Daily Mail. Dobivanje kćeri utječe na osobnost muškarca i mijenja ju, pa na vidjelo više izlaze njihove karakteristike brižnosti i odgovornosti te općenito postaju mirnije naravi, objašnjavaju znanstvenici. 

Taj se, više obiteljski pristup, odražava i na poslu u odnosu sa zaposlenicima, pa znatno češće daju povišice i stimulacije. Prijašnje su studije pokazale da muškarci koji imaju kćeri više naginju liberalnim političkim opcijama, kao rezultat veće orijentacije na ženska prava "ljevice".

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Stevi 24.07.2013.

    sve to zavisi od osobe do osobe.....ili jesi dobra i karakterna ili nisi....mijenja nas dijete a ne spol.....

  • kung fu panda 24.07.2013.

    moj muž ima dvije toliko je velikodušan da mu znam reći da je sreća da nije žensko ne bi se s leđa dizo

  • emilyyy 24.07.2013.

    to je točno. ja sam jedinica sijećam se da mi je mama govorila da mislila da će biti puno stroži prema meni jer kad je radio bio je baš strog prema svojim radnicima , ali sad se potpuno promjenio smije se zeza...

Komentiraj...
Vidi sve komentare