Lifestyle

Komentari 43

Nježnija strana: Muškarci koji imaju kćeri su velikodušniji

Nježnija strana: Muškarci koji imaju kćeri su velikodušniji

Bilo kao šefovi ili obični članovi društva, muškarci koji dobiju kćer ponašaju se brižnije, nježnije i velikodušnije prema drugima jer su empatično nastrojeni

Prisutnost kćeri u životu muškarca, bez obzira na to koje je dobi ona, "izvlači" iz oca njegovu nježniju stranu, pokazalo je istraživanje danskog Sveučilišta Aalborg, američkog Sveučilišta Maryland i poslovne škole Columbia.

Prema njemu, šefovi i poslodavci koji imaju kćeri su znatno velikodušniji prema svojim radnicima nego oni koji imaju samo sinove, piše Daily Mail. Dobivanje kćeri utječe na osobnost muškarca i mijenja ju, pa na vidjelo više izlaze njihove karakteristike brižnosti i odgovornosti te općenito postaju mirnije naravi, objašnjavaju znanstvenici. 

Taj se, više obiteljski pristup, odražava i na poslu u odnosu sa zaposlenicima, pa znatno češće daju povišice i stimulacije. Prijašnje su studije pokazale da muškarci koji imaju kćeri više naginju liberalnim političkim opcijama, kao rezultat veće orijentacije na ženska prava "ljevice".

Najčitaniji članci