To je to što me zanima!

Nove rutine se u život uvode malim koracima, nema žurbe

Jako je važno da promjene koje usvajate usvajate malim koracima i pomalo se navikavate na njih te da radite stvari zato što vam koriste i vesele vas, a ne zato što vam se čini da bi trebalo
Vidi originalni članak

Uvođenje nove rutine ponekad može izgledati zastrašujuće, jer se ruše stari obrasci na koje ste navikli. Na primjer, možda ste dobili inspiraciju da počnete živjeti zdravije, pa postavili nerealne ciljeve, očekujući da ćete ih ostvariti preko noći. No, izgradnja novih rutina i rituala koji su osnova naših ciljeva i želja zahtijeva vrijeme tijekom kojega 'vježbamo' dosljednost. To ne mora biti teško, potrebno je samo pronaći način da promjene budu jednostavnije i ugodnije, donosi portal Chopra. 

POGLEDAJTE VIDEO: Odbacite ove navike nakon obroka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo nekoliko savjeta za uspjeh: 

Počnite s malim

Zagristi veći zalogaj od onog koji možete prožvakati siguran je način da se osjećate preplavljeno stresom i da brzo odlučite odustati od novih navika u vašem životu. Zato počnite s jednim ciljem i pomalo.

SVIMA NAM TREBA Idealna noćna beauty rutina: Čišćenje, hidratacija i krema s aktivnim anti-age sastojcima

Ako želite raditi na smirivanju živčanog sustava i oslobađanju stresa, odaberite jedan ritual i počnite s nekoliko minuta dnevno. Nastavite dok vam to ne postane jednostavno i lako, pa onda produžite vrijeme ili uključite neki drugi cilj. Na primjer, od jednostavne meditacije dubokog disanja od nekoliko minuta, do sata joge ili pranayama joge, kad se osjećate spremni.

Mali ciljevi koje gradite  tijekom vremena stvaraju održivu osnovu za dugoročni uspjeh, ne pokušavajte sve to učiniti preko noći.

Budite nježni prema sebi

Može biti dana kad nećete riješiti baš sve obaveze s popisa koji ste si zadali. Važno je da pokažemo ljubav i milost prema samima sebi u takvim situacijama, pogotovo u vrijeme kad nastojimo uvesti u praksu stvari koje su nam važne. Dajte najbolje što možete i proslavite male pobjede koje vas vode korak bliže vašim ciljevima. Neuspjeh iskoristite kao priliku za vježbanje pokazivanja ljubavi i suosjećanja s malim djetetom koje prvi put pokušava nešto novo. Njegujte strpljenje i stav pun ljubavi dok se fokusirate na svoj rast.

DOBRO JUTRO! Jutarnji rituali određuju ostatak dana - ali i vašu tjelesnu težinu

Odaberite nešto u čemu uživate

Ako osjetite da se grozite rituala koje ste si sami zadali, ili vam se čini da je nemoguće održati to što ste isplanirali, razmislite o tome radite li to zato što vam koristi, ili samo zato što mislite da biste trebali tako.

Samorazvoj ne mora uključivati bavljenje stvarima u kojima ne uživamo. Lakoća i radost važni su aspekti brige o sebi, a odabir zdravih navika i rituala koje smatramo zabavnima i kojima se veselimo važan je dio našeg putovanja.

Ako vam meditacija u određeno vrijeme ne odgovara, pokušajte s nečim drugim. Ako vam satovi vježbanja u dvorani ne odgovaraju, pokušajte se preseliti na aktivnosti vani. Ako jutarnje vođenje dnevnika nije vaš izbor, pokušajte slikati. Jednostavno, pronađite stvari koje pozitivno i poticajno djeluju na vaš um, tijelo i dušu i u kojima uživate i veselite im se.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • eho' 05.10.2022.

    Svaki dan.. u svakom pogledu..sve više napredujem.. :P

  • thevuky 03.10.2022.

    Čovjek treba raditi što mu koristi i veseli ga. Bila to šetnja prirodom, pregled interneta ili da bulji u točku na zidu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare