To je to što me zanima!

Novi američki predsjednik je odmah preuredio Ovalni ured: Izbacio je Trumpov tepih i slike

U uredu su sad i skulpture boraca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr. i Rose Parks, aktivistice koju mnogi zovu 'majkom modernog pokreta za ljudska prava'
Vidi originalni članak

Joe Biden pozvao je u srijedu novinare u svoj novi ured, nekoliko sati nakon što je preuzeo dužnost novog američkog predsjednika. Novinar su svjedočili potpisivanju niza dokumenata, ali i nekim manjim promjenama u dekoraciji Ovalnog ureda. 

Tamo se nalazi bista Cezara Chaveza, vođe radničke snage i aktivista za građanska prava, a smjestio ju je između mnoštva uokvirenih obiteljskih i drugih fotografija koje se nalaze na stolu iza mjesta na kojemu sjedi.

U uredu su i skulpture boraca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr. i Rose Parks, aktivistice koju mnogi zovu 'majkom modernog pokreta za ljudska prava'.

Na obližnjem zidu nalazi se slika Benjamina Franklina, a na podu novi tepih tamnoplave boje, a zamijenio je Trumpov koji je bio svjetlije, krem boje. Izbacio je i njegovu fotelju.

Stol poznat kao 'Resolute Desk' je ostao isti jer je izrađen od hrasta koji se koristio na britanskom istraživačkom brodu za 'Arktik HMS Resolute', prenosi nbcboston.com.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Origano 24.01.2021.

    Eto na zidu je slika Benjamina Franklina koji nije bio predsjednik.Zar to nije simbolika?

  • Origano 24.01.2021.

    Ha ha sve je promijenio samo je zavjese ostavio a vani i parkiralište napravio😂😂😂😂😂😂😂😂

  • ._DAVOR_. 21.01.2021.

    Kako mediji, svi, ali SVI, danima svrš...u na pedu-pa tako ne prazne j...a ni na Nives!

Komentiraj...
Vidi sve komentare