Lifestyle

Komentari 11

Novi američki predsjednik je odmah preuredio Ovalni ured: Izbacio je Trumpov tepih i slike

Novi američki predsjednik je odmah preuredio Ovalni ured: Izbacio je Trumpov tepih i slike

U uredu su sad i skulpture boraca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr. i Rose Parks, aktivistice koju mnogi zovu 'majkom modernog pokreta za ljudska prava'

Joe Biden pozvao je u srijedu novinare u svoj novi ured, nekoliko sati nakon što je preuzeo dužnost novog američkog predsjednika. Novinar su svjedočili potpisivanju niza dokumenata, ali i nekim manjim promjenama u dekoraciji Ovalnog ureda. 

Tamo se nalazi bista Cezara Chaveza, vođe radničke snage i aktivista za građanska prava, a smjestio ju je između mnoštva uokvirenih obiteljskih i drugih fotografija koje se nalaze na stolu iza mjesta na kojemu sjedi.

U uredu su i skulpture boraca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr. i Rose Parks, aktivistice koju mnogi zovu 'majkom modernog pokreta za ljudska prava'.

Na obližnjem zidu nalazi se slika Benjamina Franklina, a na podu novi tepih tamnoplave boje, a zamijenio je Trumpov koji je bio svjetlije, krem boje. Izbacio je i njegovu fotelju.

Stol poznat kao 'Resolute Desk' je ostao isti jer je izrađen od hrasta koji se koristio na britanskom istraživačkom brodu za 'Arktik HMS Resolute', prenosi nbcboston.com.

Najčitaniji članci