To je to što me zanima!

Novi gadget će prije razumjeti petogodišnjak nego roditelj

Djeca mlađih uzrasta brže uče pa nove tehnologije otkrivaju i razumiju brže i od studenata, a pogotovo roditelja. Teško je procijeniti što će biti za par generacija
Vidi originalni članak

Ako mislite da je vaše dijete naprednije od vas, sada za to imate dokaz, barem što se tiče tehnologije, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija. Oni su u eksperimentu usporedili grupu od 106-ero djece od četiri i pet godina s grupom od 170 studenata, a zadatak je bilo što bolje snalaženje s nepoznatim gadgetima, piše Daily Mail.

Uređaj koji su testirali radio je tako da se prethodno moralo umetnuti različite glinene oblike u posebne kutije da bi se otkrila kombinacija s kojom će okvir zasvijetliti i svirati glazbu. U prosjeku, mlađa su djeca bila znatno brža u otkrivanju točnih kombinacija od studenata, izvijestili su znanstvenici.

Pogledajte eksperiment:

Objašnjavaju kako se mališani bolje prilagođavaju novim tehnologijama jer se lakše prepuštaju apstraktnom razmišljanju i nisu fokusirani na ono što otprije znaju poput studenata.

-  Nevjerojatno je da dijete od četiri godine shvaća uzročno-posljedične veze i bolje nego odrasli - rekao je koautor studije, profesor Christopher Lucas.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • narodno veselje 01.07.2014.

    Nažalost ljudi se pretvaraju u hodajuće zombije sa tim "gadgetima", pogotovo mlađi uzrasti. Za desetak godina neće znati otići na wc bez "pametnog" telefona, ne daj bože kad ne stane struje a baterija na izmaku, panika, agresivnost i frustriranost. Nijedna ovisnost nije dobra pa tako i ta, a već više od 3/4 djece i tinejdžera je ovisno o tehnologiji - sustavno zaglupljivanje, no sve je to smišljeno. Vrijeme će sve pokazati...

  • malumunjena 01.07.2014.

    Ne razumijem samo kako ovu ženu nije zabolio jezik :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare