To je to što me zanima!

Obitelj s 3 djece živi u kućici od 28 kvadrata: 'Mi smo sretni'

Svaki član obitelji ima određenu količinu osobnih stvari, a ta količina je ograničena na način da svatko ima onoliko toga koliko mu stane u dvije plastične posude veličine kutije za cipele
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Rodila se 'kultura balkona' koja nas sada povezuje u izolaciji

Kathrina i Forrest Jones žive sa svoje troje djece, Elizabeth (9), Williamom (7) i Davidom (4), u gradu Visalia u SAD-u, u kućici od jedva 28 četvornih metara, i tako zadnje tri godine.

Prije toga su imali dom od 240 četvornih metara, zapravo živjeli su u preuređenoj ciglenoj školi iz 1918. godine. Bila je to, kako je Kathrina rekla, šarolika kuća kao iz nekog magazina, ali tamo nisu bili sretni jer su stalno radili. Odlučili su živjeti minimalističkim načinom života i više putovati. 

Ona je prije radila kao učiteljica, no odlučila je ostati kod kuće i brinuti o obitelji. Počela je sa suprugom razgovarati o netradicionalnim kućama, a Forrest je počeo sve više istraživati i tako došao do minijaturnih domova i ideje da i oni tako žive - u maloj kućici na kotačima.

TO IM JE 11. KĆER Najbrojnija britanska obitelj otkrila kako se zove 22. dijete

Morali su dobro razmisliti kako to provesti u djelo, obzirom da imaju djecu. U to doba je bila trudna sa trećim djetetom, i bila je puna inspiracije pa su krenuli projektirati svoju novu kućicu. Crtali su, kombinirali, računali pa opet razmišljali... i tako dok im se slika novog doma nije iskristalizirala u glavi.

Prodali su kuću i krenuli u avanturu

- Forrest je dizajnirao kućicu za stvari koje su nam važne. Dizajnirao ju je za naš način života i naše potrebe - prisjetila se i dodala da su im prijatelji pomagali te da se gradnja otegnula više nego su planirali.

Zidove su napravili od drveta, kao i radnu ploču u kuhinji, stol... Najviše pažnje su posvetili kuhinji jer im je ona jako važna obzirom da je Forrest pekar i voli pripremati delicije.

Svaki član obitelji ima određenu količinu osobnih stvari, a ta količina je ograničena na način da svatko ima onoliko toga koliko mu stane u dvije plastične posude veličine kutije za cipele, i to drže ispod kauča.

Iznad dnevnog boravka nalazi se dječja soba s tri kreveta.

- Po ljestvama idu na spavanje i kažu da im je super, kao da žive u kućici na drvetu - rekla je Kathrina i dodala da se njezina i suprugova spavaća soba nalazi iznad kuhinje.

Kupaona je malena, zapravo je to WC, tuš i praonica rublja u jednom. Kada se netko tušira, najprije navuku zavjesu da se perilica i sušilica rublja ne namoče, a tijekom tuširanja je sve mokro, uključujući zidove otporne na vlagu i zahodsku školjku.

- Mnogi ljudi ne razumiju zašto želimo živjeti u tako malom prostoru. Ne mogu shvatiti kako to funkcionira, i to je stvar izbora. Odlučili smo to napraviti, htjeli smo isprobati i otkrili smo da nam se sviđa - nastavila je i dodala da ona djecu školuje kod kuće i priznala da nije uvijek lako.

- Djeca i ja smo gotovo uvijek zajedno. Pomaže nam to što smo sretni i volimo se, iako djeca znaju živcirati jedni druge. Kada se to dogodi, jednostavno ih razdvojim i tada u svojoj sobi u potkrovlju mogu biti u različita vremena ili mogu biti vani - ispričala je.

Djeca su život u malom prostoru, kaže, odlično prihvatila. Čak su sami svjesni koliko malo mjesta imaju i da ne mogu sakupljati i čuvati stvari pa sama dođu roditeljima sa nekim igračkama i kažu kako ih više ne koriste te da ih mogu darovati nekome.

- Periodično ih pitam bi li željeli živjeti u normalnoj kući, jer preselili bismo se kada bi shvatili da ovo nije za nas, no djeca kažu da im se sviđa život u našoj kućici. Planiramo proširiti kućicu kako bi djeca imala više mjesta i to na način da uz ovu kuću napravimo još jednu i spojimo ih - ispričala je, a prenosi Insider.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Njiva u oblacima: Vrt je bio moja oaza, ali mora se ukloniti

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 16.04.2020.

    A kad pogledas bar su mobilni, imaju prirode di god in srce pozeli...za razliku od nasih mozgova koji se uvale u kredit za cili zivot da bi zivili u 30m² u stanu neke vlazne zgrade u cemtru grada, betonu bez sunca i miseca i jos se smatra kako su dobro prosli a robovi tih zidina citav zivot....evo, ovi ce spojit jos jednu kucu, bit ce im ok...i sta ih briga...nisu u nicijem duznickom ropstvu

  • maxim m 16.04.2020.

    žaa mi dice pored vakii roditelja...

  • jozicalen9 15.04.2020.

    I što je poanta ovog članka?, i koga briga za te amerikance, i kako i gdje oni žive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare