Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Obitelj s 3 djece živi u kućici od 28 kvadrata: 'Mi smo sretni'

Obitelj s 3 djece živi u kućici od 28 kvadrata: 'Mi smo sretni'
1

Svaki član obitelji ima određenu količinu osobnih stvari, a ta količina je ograničena na način da svatko ima onoliko toga koliko mu stane u dvije plastične posude veličine kutije za cipele

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Rodila se 'kultura balkona' koja nas sada povezuje u izolaciji

Kathrina i Forrest Jones žive sa svoje troje djece, Elizabeth (9), Williamom (7) i Davidom (4), u gradu Visalia u SAD-u, u kućici od jedva 28 četvornih metara, i tako zadnje tri godine.

Prije toga su imali dom od 240 četvornih metara, zapravo živjeli su u preuređenoj ciglenoj školi iz 1918. godine. Bila je to, kako je Kathrina rekla, šarolika kuća kao iz nekog magazina, ali tamo nisu bili sretni jer su stalno radili. Odlučili su živjeti minimalističkim načinom života i više putovati. 

Thankful to have each other. Thankful to have a clear purpose. Thankful for whoever reads this!

Objavljuje Tiny House ToolUtorak, 9. listopada 2018.

Ona je prije radila kao učiteljica, no odlučila je ostati kod kuće i brinuti o obitelji. Počela je sa suprugom razgovarati o netradicionalnim kućama, a Forrest je počeo sve više istraživati i tako došao do minijaturnih domova i ideje da i oni tako žive - u maloj kućici na kotačima.

Najbrojnija britanska obitelj otkrila kako se zove 22. dijete
Najbrojnija britanska obitelj otkrila kako se zove 22. dijete

Morali su dobro razmisliti kako to provesti u djelo, obzirom da imaju djecu. U to doba je bila trudna sa trećim djetetom, i bila je puna inspiracije pa su krenuli projektirati svoju novu kućicu. Crtali su, kombinirali, računali pa opet razmišljali... i tako dok im se slika novog doma nije iskristalizirala u glavi.

Home is where you ________ it.

Objavljuje Tiny House ToolSrijeda, 10. siječnja 2018.

Prodali su kuću i krenuli u avanturu

- Forrest je dizajnirao kućicu za stvari koje su nam važne. Dizajnirao ju je za naš način života i naše potrebe - prisjetila se i dodala da su im prijatelji pomagali te da se gradnja otegnula više nego su planirali.

Zidove su napravili od drveta, kao i radnu ploču u kuhinji, stol... Najviše pažnje su posvetili kuhinji jer im je ona jako važna obzirom da je Forrest pekar i voli pripremati delicije.

Svaki član obitelji ima određenu količinu osobnih stvari, a ta količina je ograničena na način da svatko ima onoliko toga koliko mu stane u dvije plastične posude veličine kutije za cipele, i to drže ispod kauča.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiny House Tool (@tinyhousetool) on

Iznad dnevnog boravka nalazi se dječja soba s tri kreveta.

- Po ljestvama idu na spavanje i kažu da im je super, kao da žive u kućici na drvetu - rekla je Kathrina i dodala da se njezina i suprugova spavaća soba nalazi iznad kuhinje.

Kupaona je malena, zapravo je to WC, tuš i praonica rublja u jednom. Kada se netko tušira, najprije navuku zavjesu da se perilica i sušilica rublja ne namoče, a tijekom tuširanja je sve mokro, uključujući zidove otporne na vlagu i zahodsku školjku.

A house is a building that you can buy or sell.⠀ ⠀ A home is a structure that allows you the chance to live. - We want to give you the opportunity to do whichever one you’d like🙌🏻

Objavljuje Tiny House ToolČetvrtak, 25. siječnja 2018.

- Mnogi ljudi ne razumiju zašto želimo živjeti u tako malom prostoru. Ne mogu shvatiti kako to funkcionira, i to je stvar izbora. Odlučili smo to napraviti, htjeli smo isprobati i otkrili smo da nam se sviđa - nastavila je i dodala da ona djecu školuje kod kuće i priznala da nije uvijek lako.

- Djeca i ja smo gotovo uvijek zajedno. Pomaže nam to što smo sretni i volimo se, iako djeca znaju živcirati jedni druge. Kada se to dogodi, jednostavno ih razdvojim i tada u svojoj sobi u potkrovlju mogu biti u različita vremena ili mogu biti vani - ispričala je.

Sweet things are in store!!

Objavljuje Tiny House ToolČetvrtak, 4. listopada 2018.

Djeca su život u malom prostoru, kaže, odlično prihvatila. Čak su sami svjesni koliko malo mjesta imaju i da ne mogu sakupljati i čuvati stvari pa sama dođu roditeljima sa nekim igračkama i kažu kako ih više ne koriste te da ih mogu darovati nekome.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiny House Tool (@tinyhousetool) on

- Periodično ih pitam bi li željeli živjeti u normalnoj kući, jer preselili bismo se kada bi shvatili da ovo nije za nas, no djeca kažu da im se sviđa život u našoj kućici. Planiramo proširiti kućicu kako bi djeca imala više mjesta i to na način da uz ovu kuću napravimo još jednu i spojimo ih - ispričala je, a prenosi Insider.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Njiva u oblacima: Vrt je bio moja oaza, ali mora se ukloniti

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'