To je to što me zanima!

Od ostataka tijesta za pizzu ispecite grisine, pužiće, pite...

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici
Vidi originalni članak

Od tijesta za pizzu moguće je napraviti bezbroj maštovitih jela; pogača, peciva, kruščića, pita i rolada. Tijesto se, osim s vodom, može zamijesiti s mlakim mlijekom, a može mu se dodati i jaje. Najčešće se od masnoća stavlja par žlica maslinova ulja, ali jednako dobro glatko i elastično tijesto ispadne kad se u njega umiješa i rastopljeni maslac.

Višak tijesta možete i zamrznuti pa neki drugi put pripremiti hrskave štapiće sa sirom i začinima. Potrebno je nadjeveno tijesto samo narezati na trake i dijagonalno ih zamotati, posložiti na lim i staviti u pećnicu. Za jednostavne grisine, višak tijesta izrežite na što tanje dugačke trake, pospite sezamom, kimom ili origanom te ispecite na visokoj temperaturi u pećnici, dok ne postanu hrskave i lijepe rumene boje.

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici. Možete na vrh hot-doga posuti i ribani sir, koji će se rastopiti na pecivu.

Od tijesta za pizzu umijesite talijansku pogaču focacciu. Utisnite u udubine, koje ste načinili pomoću prstiju ili drške kuhače, sir, ribane tikvice, začinsko bilje, luk, rajčice ili masline. Manje pogačice možete obogatiti samo maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom, ili pripremite soparnik te ga nadjenite mladim listovima blitve.

Tijesto za pizzu možete začiniti ružmarinom ili bosiljkom, možete od njega napraviti male lepinje koje premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom. Razvaljano tijesto možete posuti mesnatom suhom slaninom i kimom ili pirjanim lukom pomiješanim s kiselim vrhnjem. 

Ispecite domaće strombole

Rastanjite tijesto, nadjenite ga ploškama šunke, ribanim sirom, sjeckanim paprikama, maslinama ili ostacima pečenja, zamotajte, pospite parmezanom te ispecite u pećnici.

Riblja pita gotova je dok kažeš pizza

U komade ribe dodajte umućeno jaje, kiselo vrhnje, sjeckani kopar, sol i papar. Preko razvaljanog ostatka tijesta za pizzu stavite nadjev i pokrijte ga izrezanim trakama tijesta te ispecite.

Slani pužići s pestom i sirom

Tijesto razvaljajte i premažite pestom te pospite izmrvljenim feta sirom ili mozzarellom. Zamotajte usku savijaču, izrežite na ploške i posložite na lim te pecite na 160°C.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Plavusa 13 Pink G 10.07.2016.

    Pizza ruze....tako ih moji zovu i jednostavno obozavaju.Ne fradim to od ostataka vec zamijuesim tijesto posebno za to jer ekipa to trazi.Bas su za veceras "narucene"...a najbolje mi je kad mi klinci pomazu...onda imamo pizza ruzice sa "zimskom idilom"...kuhinju bijelu kao snijeg od rasutog brasna.

  • Judita👥 09.07.2016.

    e, ja baš radim od takvog tjesta kiflice punjene ili pekmezom ili slanim:))ili čoksom:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare