Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Od ostataka tijesta za pizzu ispecite grisine, pužiće, pite...

Od ostataka tijesta za pizzu ispecite grisine, pužiće, pite...
1

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici

VIDEO

Od tijesta za pizzu moguće je napraviti bezbroj maštovitih jela; pogača, peciva, kruščića, pita i rolada. Tijesto se, osim s vodom, može zamijesiti s mlakim mlijekom, a može mu se dodati i jaje. Najčešće se od masnoća stavlja par žlica maslinova ulja, ali jednako dobro glatko i elastično tijesto ispadne kad se u njega umiješa i rastopljeni maslac.

Višak tijesta možete i zamrznuti pa neki drugi put pripremiti hrskave štapiće sa sirom i začinima. Potrebno je nadjeveno tijesto samo narezati na trake i dijagonalno ih zamotati, posložiti na lim i staviti u pećnicu. Za jednostavne grisine, višak tijesta izrežite na što tanje dugačke trake, pospite sezamom, kimom ili origanom te ispecite na visokoj temperaturi u pećnici, dok ne postanu hrskave i lijepe rumene boje.

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici. Možete na vrh hot-doga posuti i ribani sir, koji će se rastopiti na pecivu.

Od tijesta za pizzu umijesite talijansku pogaču focacciu. Utisnite u udubine, koje ste načinili pomoću prstiju ili drške kuhače, sir, ribane tikvice, začinsko bilje, luk, rajčice ili masline. Manje pogačice možete obogatiti samo maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom, ili pripremite soparnik te ga nadjenite mladim listovima blitve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijesto za pizzu možete začiniti ružmarinom ili bosiljkom, možete od njega napraviti male lepinje koje premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom. Razvaljano tijesto možete posuti mesnatom suhom slaninom i kimom ili pirjanim lukom pomiješanim s kiselim vrhnjem. 

Ispecite domaće strombole

Rastanjite tijesto, nadjenite ga ploškama šunke, ribanim sirom, sjeckanim paprikama, maslinama ili ostacima pečenja, zamotajte, pospite parmezanom te ispecite u pećnici.

Riblja pita gotova je dok kažeš pizza

U komade ribe dodajte umućeno jaje, kiselo vrhnje, sjeckani kopar, sol i papar. Preko razvaljanog ostatka tijesta za pizzu stavite nadjev i pokrijte ga izrezanim trakama tijesta te ispecite.

Slani pužići s pestom i sirom

Tijesto razvaljajte i premažite pestom te pospite izmrvljenim feta sirom ili mozzarellom. Zamotajte usku savijaču, izrežite na ploške i posložite na lim te pecite na 160°C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara