To je to što me zanima!

Od začina kojima je prošao rok napravite sapun, svijeću, boju...

Dobra je ideja svakih šest mjeseci obaviti čišćenje ormarića sa začinima kako biste bili sigurni da kuhate sa onim svježima. Međutim, one kojima je istekao rok ne morate baciti nego ih iskoristite u druge svrhe
Vidi originalni članak

1. Mirisna svijeća

Da biste ju sami napravili, rastopite sojin vosak, kokosovo ulje i začine poput đumbira, cimeta, klinčića i ekstrakta vanilije u loncu. Zatim polako ulijte smjesu u staklenu posudu otpornu na toplinu, poput staklenke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Prirodna boja

Odaberite šarene začine poput kurkume, latica šafrana i paprike te svaki posebno zamotajte u gazu. U loncu zakuhajte vode, ubacite jedan od začina i ostavite da krčka oko sat vremena. U vodu dodajte jednu šalicu bijelog octa, a zatim stavite tkaninu koju želite obojiti i pustite da se krčka oko 30 minuta.

3. Spriječite insekte

Napravite vrećice od sušenog bosiljka, lovora, kopra, lavande, ružmarina, češnjaka ili timijana i stavite ih na mjesta gdje se bube i kukci rado skupljaju.

PROMIJENITE STIL Prehrambene navike koje treba izbjegavati ako želite čišću kožu

4. Napravite sapun

Začini divno mirišu u sapunu, a zrnasti komadići će djelovati kao prirodni piling.

5. Osvježite prostor

Mnogi začini, poput kadulje, timijana i origana, imaju prirodne dezodorirajuće učinke. Ulijte ih u malu vrećicu i objesite u pljesnivim područjima vašeg doma, poput podruma ili garaže, kako biste osvježili prostor, piše Real Simple.

SNAŽNI I OTPORNI Moćni saveznici imuniteta: Ova hrana će vas održati zdravima

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare