To je to što me zanima!

Odlični trikovi da roštilj bude savršen, a meso meko i ukusno

'Pobacati' komade mesa po roštilju može svatko, ali samo ga rijetki znaju ispeći baš kako treba. Bez obzira na to jeste li pravi majstor za roštiljem ili biste to samo htjeli biti, ovi će vam savjeti pomoći
Vidi originalni članak

Na meso stavite kocku leda

Pitate se zašto bi itko 'zabijao' led u meso? Odgovor je jednostavan - da se ne presuši. Ovaj je trik na društvenim mrežama podijelio kulinarski šef Graham Elliot koji savjetuje: 'Oblikujte pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u sredinu; ona će meso držati vlažnim i čuvati ga da se ne presuši'.

KULINARSKI TRIKOVI Kuhajte kao profesionalac: Top devet savjeta američkog chefa

Roštilj očistite komadom luka

Luk je prirodni dezinficijens; stavite pola glavice crvenog luka na vilicu i s njom 'premažite' preko vrućeg roštilja. Ako pečete na roštilju na drva, luk jednostavno ubacite unutra na kraju.

Usitnite svježi ružmarin

I njime posipajte meso. Ne samo da je super izgleda, već dodaje 'biljni' okus mesu i povrću.

Ispod plodova mora stavite cijele kriške limuna

Naravno, limun najbolje ide uz ribu, ali taj se agrum slaže sa svim morskim plodovima; jednostavno ga narežite i poslažite ispod ribe ili morskih plodova koje pečete - neće se zalijepiti, a okus će biti odličan.

MARINADA JE BITNA Trikovi kako napraviti sočnu i fino hrskavu piletinu sa žara

Roštilj održavajte na dvije temperature

Najvažnije je pravilo da vam ništa ne zagori: jednu stranu roštilja zato držite jako vrućom, za ono što treba brzo zgotoviti, a drugu toplom, taman da na njoj možete držati gotovu hranu da se ne hladi, savjetuje Delish.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 28.07.2019.

    Led na mesu? Koja glupost. Uzmeš špricalju za cvijeće i lagano s vodom po mesu. Ne mogu se načuditi većoj gluposti....led utiskati u meso...

  • bolnaistina 28.07.2019.

    I od naj kvalitetnijeg mesa možeš učiniti đon, ali i od lošijeg mesa ako si majstor rošzilja možeš imati kvalitetan obrok.

  • ryba 28.07.2019.

    Kod nas je to "ženski posao". Nemreš pripremu najboljeg obroka prepustiti nekome zato što zna zapaliti vatru😎 Šteta sastojaka. Kod nas je muški posao ribanje roštilja i pranje suđa poslije roštiljanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare