Lifestyle

Komentari 0

Trikovi kako napraviti sočnu i fino hrskavu piletinu sa žara

Trikovi kako napraviti sočnu i fino hrskavu piletinu sa žara

Roštilj je jedan od najboljih načina za ispeći pileće meso. Zato ako želite da vam ono ispadne savršeno svaki put, isprobajte ove savjete i iznenadit ćete se okusom svaki put iznova

1. Napravite dobru marinadu 

Ako volite planirati unaprijed, počnite marinirati piletinu već noć prije nego što ćete roštiljati. Ako ste pak lijeni, odvojite 20 minuta prije roštilja da bi se okusi upili u meso.

Dobra marinada ima četiri komponente: nešto kiselo (poput limunovog soka ili balzamičnog octa), jedan ključni začin (dijon, svježe ili suho bilje), masnoću (maslinovo, sezamovo ili biljno ulje), slatko (uvijek med) i zadnje, ali sigurno ne manje važno je - sol. 

2. Neka roštilj bude vruć

Roštilj će napraviti bolji posao ako je jako vruć. Zato se nemojte bojati staviti ga na visoku temperaturu prije nego što na njega stavite marinirano meso. 

3. Otopite meso na sobnoj temperaturi

Hladna piletina će se dosta stisnuti ako je odmah stavite na vrući roštilj, a isto tako ekstremna temperaturna razlika uzrokovat će to da će meso postati žilavo. Zato izvadite piletinu iz hladnjaka dok se roštilj zagrijava.

4. Nemojte se previše brinuti 

Izvadite piletinu iz marinade i stavite je na roštilj. Pecite ju 10 minuta s jedne strane, a zatim je okrenite i pecite još 10 minuta. Okrenite je samo jednom i nemojte previše petljati. Tako će se ravnomjernije ispeći a i meso će biti sočnije ako piletinu ostavite da se u miru peče, piše Delish.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Najčitaniji članci