
'Pobacati' komade mesa po roštilju može svatko, ali samo ga rijetki znaju ispeći baš kako treba. Bez obzira na to jeste li pravi majstor za roštiljem ili biste to samo htjeli biti, ovi će vam savjeti pomoći
Lifestyle
Komentari 13'Pobacati' komade mesa po roštilju može svatko, ali samo ga rijetki znaju ispeći baš kako treba. Bez obzira na to jeste li pravi majstor za roštiljem ili biste to samo htjeli biti, ovi će vam savjeti pomoći
Pitate se zašto bi itko 'zabijao' led u meso? Odgovor je jednostavan - da se ne presuši. Ovaj je trik na društvenim mrežama podijelio kulinarski šef Graham Elliot koji savjetuje: 'Oblikujte pljeskavice, a zatim stavite malu kocku leda u sredinu; ona će meso držati vlažnim i čuvati ga da se ne presuši'.
Luk je prirodni dezinficijens; stavite pola glavice crvenog luka na vilicu i s njom 'premažite' preko vrućeg roštilja. Ako pečete na roštilju na drva, luk jednostavno ubacite unutra na kraju.
I njime posipajte meso. Ne samo da je super izgleda, već dodaje 'biljni' okus mesu i povrću.
Naravno, limun najbolje ide uz ribu, ali taj se agrum slaže sa svim morskim plodovima; jednostavno ga narežite i poslažite ispod ribe ili morskih plodova koje pečete - neće se zalijepiti, a okus će biti odličan.
Najvažnije je pravilo da vam ništa ne zagori: jednu stranu roštilja zato držite jako vrućom, za ono što treba brzo zgotoviti, a drugu toplom, taman da na njoj možete držati gotovu hranu da se ne hladi, savjetuje Delish.
NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+