To je to što me zanima!

Održite cvijeće dulje svježim: Probajte ovaj trik s kovanicom

Ako želite da cvijeće koje ste stavili u vazu traje dulje od tjedan dana, pokušajte ovaj trik. Sve što trebate napraviti je u vazu sa cvijećem dodati nekoliko bakrenih kovanica
Vidi originalni članak

Korisnici društvenih mreža podijelili su nevjerojatan trik za održavanje cvijeća svježim i mirišljavim duže, dodavanjem nekoliko kovanica u vazu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Facebook grupi 'Mrs Hinch Cleaning Tips', mnogi korisnici podijelili su kako je trik pomogao njihovim buketima da ostanu živi dulje nego inače.

SVESTRANI 'OSTATAK' Ne bacajte talog od kave! Evo kako ga sve možete iskoristiti

Dakle, ako želite da cvijeće koje ste stavili u vazu traje dulje od tjedan dana, pokušajte ovaj trik. Sve što trebate napraviti je u vazu sa cvijećem dodati nekoliko bakrenih kovanica.

Prema stručnjacima, bakreni novčići djeluju kao antimikrobno sredstvo.

VELIKA OPASNOST Okolišu i zdravlju prijete brojni farmaceutski lijekovi i proizvodi

- Rezano cvijeće počinje propadati gotovo trenutno. Zrak i bakterije mogu začepiti male pore krvožilnog sustava biljaka, sprječavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko cvijeća te oni počinju venuti. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebali biste moći produžiti život svog cvijeća, a bakar u kovanicama mogao bi ubiti bakterije - objasnili su, a prenosi The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • max2017 21.02.2022.

    ...A bakrene kovanice možete iskopati na nekom nalazištu iz davnih doba jer danas su sve od slitina šarenog sastava ali bez bakra.........

  • Mel Glupson 17.02.2022.

    A radi li s kreditnom karticom 🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare