To je to što me zanima!

Odsad se slasna jela mogu kuhati samo pola sata

Riba pohana u pivu, sicilijanska pašta i juha minestrone poznata su europska jela koja će vrlo brzo osvježiti ili nadopuniti uobičajeni jelovnik
Vidi originalni članak

Najjednostavniji sastojci mogu se pretvoriti u slastan i, što je najbitnije, vrlo brz obrok. Poznati talijanski specijaliteti od tjestenine poput manicottija ili juhe minestrone izmjenom sastojaka ili dodatkom vašeg omiljenog povrća ili sira svaki put iznova mogu postati novo bogato jelo. Minestrone je gusta juha od povrća, pa nju možete praviti ovisno o godišnjem dobu i dostupnom povrću. Kako bi bila bogatija u nju možete stavljati rižu, krumpir ili tjesteninu. Manicotti se odnosi na tjesteninu punjenu sirom i začinima, a to može biti ona u školjci ili dugačkim debljim makaronima. Pohana riba dobiva potpuno novi okus u engleskom receptu s pivom. Ono je izmiješano i s drugim začinima s kojima se riba tijekom prženja povezuje i upija ih, pa tako postaje prava delikatesa. Uz pomoć tog recepta možete "osvježiti" i tradicionalne mesne šnicle poput bečkih ili francuskih. Brokula bi trebala biti čest gost naših stolova zbog svoje iznimne vrijednosti sastojaka i vitamina. Američki recept za hladnu salatu od brokule miješa i slatke i slane sastojke. Niste li ljubitelj takvih mješavina, jednostavno izbacite ono što ne želite i dodajte ono što volite. Takva salata će i dalje prijati u vrućim popodnevima, a kao i sva jela, bit će gotova u najviše 30 minuta.

ORIGINALNI SICILIJANSKI ŠPAGETI SA SRDELOM
Sastojci: šalica sjeckanog peršina, papar u zrnu, jedna nasjeckana srdela, 4 žlice maslinova ulja, 4 žlice parmezana, šalica krušnih mrvica, 3 češnja češnjaka, 500 g špageta
Zasolite vodu i pustite da proključa. Dodajte špagete i kuhajte od 8 do 10 minuta pa ocijedite. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte zgnječeni češnjak i srdelu. Kuhajte oko dvije minute, neprestano miješajući. Dodajte krušne mrvice i ugasite vatru. Ubacite peršin i papar. Promiješajte, dodajte špagetima i pospite parmezanom.

MANICOTTI - TJESTENINA PUNJENA SIROM I ZAČINIMA
Sastojci: parmezan, papar, 2 žličice peršina, umućeno jaje, sir ricotta, prstohvat soli, 1/4 šalice sjeckanog mladog luka, 1/2 šalice parmezana, 250 g tjestenine manicotti (u obliku školjke), teglica umaka za špagete
Tjesteninu skuhajte prema uputama na vrećici i ocijedite. U posudi izmiješajte sir ricottu, parmezan, jaje i mladi luk. Dodajte peršin, sol i papar. Punite tjesteninu s mješavinom. Složite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom i parmezanom, pokrijte i pecite oko 35 minuta na 180°C.

GUSTA POVRTNA JUHA MINESTRONE S RIŽOM
Sastojci: papar, šalica naribana kupusa, limenka graha, limenka cijelih rajčica, 2,5 dcl pileće juhe, prstohvat origana, 450 g kukuruza, šalica riže, 0,5 l vode
Zakuhajte zajedno pileću juhu i rajčice na srednje jakoj vatri. Dodajte ostale sastojke. Pustite da zaključa. Nakon toga smanjite vatru na minimum, pokrijte i pustite da kuha još pet minuta. Maknite s vatre i poslužite. Umjesto kukuruza možete koristiti i mješavine graška, mrkve i krumpira.

TJESTENINA S KOMADIĆIMA TUNE I MOZZARELLE
Sastojci: 3 žlice ulja kanole, 250 g špageta, sol, 2 žlice mozzarelle, 100 g tune iz konzerve, luk
Posolite vodu i pustite da proključa. Dodajte špagete i kuhajte ih 10 - 15 minuta. Dok se tjestenina kuha, najsjeckajte luk na prutiće. Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili woku pa popržite luk dok ne dobijete zlatnu boju. Dodajte tunu i pržite dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Pospite s malo papra, dodajte i skuhanu tjesteninu te promiješajte. Na kraju dodajte sir i poslužite toplo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare