To je to što me zanima!

Oprez! 15 namirnica koje nikada ne bi smjeli držati u smočnici

Ukoliko ne želite da vam se hrana pokvari, morate znati kako ju pravilno skladištiti. Neke proizvode možete držati u smočnici, ali nekima, kažu stručnjaci, tamo nikako nije mjesto
Vidi originalni članak

Umak od rajčice

U redu je držati umak od rajčice u smočnici ako ga još niste otvorili, ali čim ga otvorite, jedino mjesto na kojem ga nadalje možete skladištiti je frižider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dijon senf

Iako ga možete držati u smočnici, okus će mu dulje ostati dobar ako ga držite u frižideru.

Banane

Ako ih držite vani, banane nastavljaju sazrijevati sve dok se ne pokvare. Stoga, kada su taman za jelo, ako ih nećete odmah konzumirati, stavite ih u frižider.

Salame

Isto kao i sirovo meso, salame trebate čuvati isključivo u frižideru.

Čisti javorov sirup

Ne pričamo o sirupima kojima je dodana aroma javora, nego o čistom sirupu od javora. Držite ga u frižideru kako se na njemu na bi napravila plijesan.

ODLIČAN RECEPT Zdravo i fino jelo: Patlidžan s mesom, parmezanom i povrćem

Čokoladni sirup

Ukoliko ga držite u smočnici pokvarit će mu se okus, stoga ga radije držite u frižideru.

Klipovi kukuruza

Ako klip kukuruza ostavite na sobnoj temperaturi, on može izgubiti i do 50% svog šećera.

Integralno brašno

Ukoliko ga držite u frižideru znatno kasnije će se pokvariti.

Nezasoljeni maslac

Stručnjaci kažu da se jedino zasoljeni maslac može držati na sobnoj temperaturi, inače riskirate da se u njemu nakupe bakterije.

Pekmez i marmelada

Ukoliko ih nakon otvaranja ostavite na sobnoj temperaturi, morate ih pojesti u roku od dva dana ili riskirate trovanje hranom.

Organski maslac od kikirikija

Ukoliko se radi o kupovnom maslacu od kikirikija, slobodno ga ostavite u smočnici, ali organski svakako držite u frižideru da se ne pokvari.

NAJZDRAVIJA MASNOĆA Provjerite kako prepoznati da se maslinovo ulje - 'pokvarilo'

Svježi začini

Svježe začine stavite u plastične vrećice ili slično i stavite ih u frižider kako bi što dulje zadržali svježinu.

Otvoreno crveno vino

Nakon što ga otvorite i ne popijete do kraja, crveno vino opet začepite i stavite u frižider te popijte sljedeći dan. Hladnoća će usporiti proces oksidacije.

Kokosovo ulje

Ukoliko stoji na sobnoj temperaturi može se pokvariti.

IDEALNO ZA VEČERU Super recept za cvjetaču: Na lim, u pećnicu i s malo začina

Tortilje

Sklone su plijesni i stoga ih držite u frižideru kako bi što duže ostale dobre za jelo, piše Readers Digest.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare