To je to što me zanima!

Ostalo vam je povrća od ručka? Napravite finu juhu ili temeljac

Ako vam je ostalo kuhanog ili pečenog povrća koje ste poslužili kao prilog, drugi dan možete ga pretvoriti u juhu. Smiksajte to povrće u blenderu s tri ili četiri šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
Vidi originalni članak

Tijekom pripreme ručka nerijetko ostane malo povrća. Nemojte ga nikad bacati nego ga pospremite. Svaki put kad vam ostane malo mrkve, celera, cvjetače ili nekog drugog povrća, narežite ga na manje komade i stavite u vrećicu pa u zamrzivač. Kad sakupite dovoljnu količinu, napravite povrtni temeljac koji je odlična baza za mnoga jela.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice i pesticidi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napravite ga na sljedeći način. Ubacite povrće u lonac i pokrijte ga vodom. Zakuhajte i pustite da se kuha 40 minuta. Ocijedite temeljac i ohladite ga na sobnoj temperaturi.

HIGIJENOM DO UŠTEDE Čistite štednjak i pećnicu: Tako se može uštedjeti na energiji

U hladnjaku stoji do četiri dana, a možete ga zamrznuti u kalupu za led i čuvati tri mjeseca. Koristite kockice temeljca u juhama, rižotima, umacima i gulašima ili svakom jelu koje želite obogatiti.

Ako vam je ostalo kuhanog ili pečenog povrća koje ste poslužili kao prilog, drugi dan možete ga pretvoriti u juhu. Smiksajte povrće u blenderu s tri ili četiri šalice povrtnog ili pilećeg temeljca. Juhu po želji zagrijte. Začinite solju i paprom te dodajte malo pesta, maslinova ulja, vrhnja ili krutona.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 28.02.2023.

    Juhe od povrca su najbolje👍

  • 27.02.2023.

    40 minuta kuhanja je previse jednom kad voda provri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare