To je to što me zanima!

Otkrijte kakva vam je kvaliteta kose pomoću jedne čaše vode

Radi se o jednostavnom načinu provjere kvalitete vlasi, a tu su i savjeti kako poboljšati tu kvalitetu hranjivim pakunzima iz kućne radinosti - pomoći će vam i banana
Vidi originalni članak

Uzmite vrh pramena kose u ruku te ga potopite u čaši vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, vaša kosa je u stanju 'visoke poroznosti', odnosno slaba i lomljiva te neotporna na vanjske utjecaje.

POGLEDAJTE VIDEO: Bez ispadanja kose

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz vanjski sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod utjecajem vode nakovrča, gubi sjaj ili boja brže blijedi.

Kako poboljšati kvalitetu kose?

Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola šalice meda pomiješane s dvije čajne žličice maslinova ulja na čistu, vlažnu kosu.

Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smjesu možete dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Još odličnih pakunga za kosu

Protiv ispadanja

Trebat će vam 5 žlice ulja jojobe, 3 kapi ulja ružmarina, 3 kapi ulja paprene metvice.

ČISTO TJEME Njega kose na vrućinama: Često pranje, ali laganim šamponima

Kosu namočite toplom vodom, nanesite mješavinu ulja te ostavite na glavi pola sata

Maska od meda za sve tipove kose 

Pomiješajte 1/2 šalice meda i 4 žlice maslinova ulja. Prelijte mješavinu u plastičnu bočicu s čepom. 

DAJU VOLUMEN Veliki i mali valovi: Top frizura koja ne silazi s liste trendova

Prije svake uporabe lagano protresite pripravak, te ga ravnomjerno nanesite i umasirajte u kosu i vlasište. Stavite plastičnu kapu za tuširanje te ostavite da djeluje do sat vremena.

Potom šamponirajte i isperite kosu.

Hranjivi instant banana regenerator

Ogulite 2 do 3 zrele banane i dobro ih ispasirajte. Nanesite na kosu i umasirajte. Nakon 15 minuta isperite kosu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare