To je to što me zanima!

Ovaj ljubičasti kristal pomaže kod jakih vrućina - nosite ga

Iako nosi dulje dane, praznike i ljenčarenje na plaži, već se prvi dani ljeta znaju pokazat jako stresnima: organizacija godišnjih odmora i neudobna i naporna putovanja u kombinaciji s vrućinama mogu biti izazovi
Vidi originalni članak

Smanjenje stresa jednako je važno kao i uživanje u zabavnim trenutcima, a jedan od provjerenih načina za ublažavanje negativnih emocija je korištenje kristala. Kristali dolaze iz zemlje, pa neki od njih jako dobro 'znaju' upravljati s drugim aspektima Zemljine energije, kao što je npr. vrijeme -  a jedan od najboljih kristala za to je ametist.

Upravljanje emocijama

Osim ako živite u tropskim krajevima pa su visoke temperature za vas ionako životni stil, velike vrućine mogu imati negativan utjecaj na organizam kojem tada može pomoći neki prirodni stabilizator raspoloženja. Ametist ima mogućnost ublažavanja intenziteta osjećaja vrućine i nepredvidivih loših emocija.

Isto tako, ima sposobnost uravnotežiti one emocije koje zbog stresa mogu postati prenaglašene, a može nam pomoći i da se oslobodimo onih negativnih, kao što su strah, ljutnja ili tuga, te da si popravimo raspoloženje.

Pomoć umu

Ametist ima jedinstvenu sposobnost da nam razbistri um i pomogne nam pobijediti negativne misli koje imamo o sebi i drugima Kad je um opterećen negativnim mislima, 'pale' se visoke razine stresa, a kamen ametista može pomoći u otklanjanju takvih misli, jer potiče osobu da nađe strpljenje za druge, te promiče ljubav u svakom obliku.

Na fizičkoj razini, ametist može pomoći s glavoboljama i migrenama koje jarko ljetno sunce može dodatno povećati. Kamen djeluje na bol, a korisno je staviti mali komad ametista izravno na čelo kad bolujete od glavobolje.

Transmutacija

Jedna od najkorisnijih osobina koje ametist posjeduje je sposobnost pretvaranja negativne energije u pozitivnu energiju i ljubav. Ametist doista može pomoći da se riješimo negativnih emocija i misli, a kad ga se ispravno koristi ima moć da negativno preoblikuje u pozitivno što može biti posebno korisno kad se borimo s napornim rasporedom.
5 PREDNOSTI LJUBLJENJA Strastveni poljubac u pola sata sagori više kalorija od hodanja

Poboljšava san

Ljeto i vrućine nekima mogu donijeti besane noći, a i tu je stres glavni čimbenik. Ametist može pomoći u smirivanju preaktivnog uma, a spavanje s ovim kamenom pod jastukom je najbolji da se iskoriste sve njegove sposobnosti.

Elektromagnetski stres

Ne vidimo ga, ne mirišemo ga, ni ne čujemo, ali elektromagnetski stres je svuda oko nas kad smo okruženi elektronikom i dalekovodima. To nas može učiniti razdražljivim, razdražljivim, umornim i, više od svega, pod stresom. Borite se protiv tog nevidljivog neprijatelja stavljajući kristale ametista oko elektroničkih uređaja ili bilo gdje blizu računala, telefona ili tableta.

SVE BLAGODATI MORA Valovi masiraju tijelo i skidaju celulit, a morska voda čisti ten

Čišćenje aure

Što je aura slabija, to stres lakše nama upravlja. Kristal ametista je posebno moćan u čišćenju aura,i ne ostavlja 'rupe' kroz koje negativne energije može prodrijeti do nas. Štapić ametista je posebno dobar za čišćenje aure,  a koristi se tako da se pomiče gore dolje po tijelu dok se koncentriramo na negativno kako bi se loša energija uklonila iz tijela.

Kako koristiti ametist

Najbolje je nositi narukvicu ili privjesak od ametista je, a dobro je imati i njegov kamen u džepu, torbici ili pored kreveta, piše portal Astrology Answer.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mily 26.07.2019.

    dosta puta sam pročitala da je to ,,moj,, kamen po astrološkom pitanju, ali eto, nikad ga nisam imala

  • BarbaraGavron_1 25.07.2019.

    Nije dovoljno samo nositi ga sa sobom, kristali trebaju svoju vrstu paznje, ciscenje i punjenje, s obzirom da svakim dodirom upija energiju, kako dobru tako i losu, a vjerujem da nitko ne zeli da se tuđa loša energija prenese vas preko kristala koji nosite. Zato je dobro informirati se

  • 25.07.2019.

    prekrasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare