To je to što me zanima!

Ovakav krumpir još niste jeli: Hrskave rolice punjene pireom

Jednostavne i hrskave rolice od krumpira punjene pireom odličan su izbor za grickanje uz film, ili kao brza grickalica koju možete pripremiti kad se najave gosti, no pazite - kalorične su
Vidi originalni članak

Ako ste veliki ljubitelj krumpira u svim verzijama, pa ga rado imate pri ruci i kao grickalicu uz dobar film, ove rolice od krumpira mogle bi vas oduševiti. Odličan su izbor za klince, jer će ih podsjetiti na čips, a ne sadrže puno ulja, te dobra ideja da na brzinu napravite nešto prije nego stignu gosti.

Jednostavne su za pripremu i vrlo ukusne. Ipak, sadrže kalorične dodatke, pa treba obratiti pažnju na to da ne pretjerate s grickanjem. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pripazite s krumpirom koji je proklijao!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo recepta: 

Sastojci: 

  • jedan veliki krumpir za rolice i oko 450 grama krumpira za kuhanje
  • oko 1/2 šalice vrhnja
  • oko 3/4 šalice Gruyere sira, ili nekog slično mekanog sira
  • malo soli i muškatnog oraščića
  • malo ulja za premazivanje

Priprema:

Nekoliko listova alufolije iskoristite tako da napravite mali valjak oko kojeg ćete omotati kriške krumpira. Jedan široki krumpir ogulite i naribajte ga preko onog dijela ribeža na kojem se ribaju kriške. Trebali biste dobiti široke kriške krumpira, kao da ćete pripremati čips. Omotajte ih oko rolica od alu papira, poslažite u lim za pečenje i premažite četkicom koju ste namočili u ulje. 

Stavite rolice u peć, koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite oko 8 do 9 minuta, odnosno dok krumpir ne dobije zlatnu boju. 

U međuvremenu, ogulite ostatak krumpira, narežite na sitnije kocke i prokuhajte u vodi kojoj ste dodali malo soli. Kad je krumpir kuhan, dodajte vrhnje, pa ga gnječilicom izgnječite u pire.

Vratite lonac na vatru, pa dodajte sir, koji ste prethodno naribali, kako bi se brže rastopio. Posolite i dodajte muškatnog oraščića po želji. Miješajte na vatri dok se sir ne otopi.

Smjesu stavite u vrećicu kojom kolače punite kremom, pa napunite svaku rolicu smjesom od krumpira i sira i - poslužite.  

Pogledajte video s receptom za pripremu: 

  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nap7 30.05.2022.

    Krumpiri su dobri u svim kombinacijama od pirea do.umaka

  • 30.05.2022.

    Krumpir punjen krumpirom, moglo je bar punjenje biti drugačije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare