Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Čips od tjestenine: Najnovija grickalica koju je lako napraviti

Čips od tjestenine: Najnovija grickalica koju je lako napraviti

Najbolja stvar kod čipsa od tjestenine, osim nevjerojatnog okusa, jest taj što se lako može prilagoditi bilo kojoj tjestenini, umacima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima

Ukusnih načina za izradu tjestenine definitivno ne nedostaje, ali velika je vjerojatnost da je nikada niste razmišljali prepržiti ili ubaciti u fritezu na vrući zrak i jesti kao međuobrok. Najnoviji trend na TikToku trenutno je čips od tjestenine, a kad isprobate koliko je ukusna tjestenina u ovakvom obliku više nećete posegnuti za vrećicom čipsa iz trgovine.

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica kuha brudet od hobotnice

Pokretanje videa ...

Recepata za ovu tjesteninu ima zaista bezbroj, ali priprema je zapravo vrlo jednostavna. Tjesteninu prvo trebate skuhati, zatim je začiniti začinima po vašem izboru, dodati maslinovo ulje i parmezan te ju staviti u fritezu ili ju ispeći na ulju dok ona ne postane hrskava. 

Torta od tjestenine: Prelako, brzo i odlično za cijelu obitelj!
Torta od tjestenine: Prelako, brzo i odlično za cijelu obitelj!

Najbolji dio u čipsu od tjestenine (osim nevjerojatnog okusa) jest taj što se lako može prilagoditi bilo kojoj tjestenini, umacima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima. To je zapravo vrlo svestran međuobrok koji se može pripremiti za nekoliko minuta.

@everything_delish

YOU NEED TO MAKE THESE ✨pasta chips✨ with pesto! Thanks @bostonfoodgram for the inspo! ##pasta ##recipe ##pesto ##pastachips

♬ Bloom (Bonus Track) - The Paper Kites

Većina korisnika TikToka radije radi čips od tjestenine u fritezi na vrući zrak. Ako ju imate, slijedite smjernice @bostonfoodgram. Kuhanoj tjestenini dodajte maslinovo ulje, naribani parmezana i začine. Pecite u fritezi na vrući zrak na temperaturi od 200°C stupnjeva oko 10 minuta, a zatim umočite čips od tjestenine u omiljeni umak i uživajte.

Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi
Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi

Ako nemate fritezu na vrući zrak možete ju ispeći i u pećnici. Također možete isprobati prženje tjestenine u tavi, samo pratite recept od @viviyoung3 s TikToka. Stavite biljno ili maslinovo ulje u veliku, duboku tavu, dodajte kuhanu tjesteninu kad je ulje kipuće. Pecite tjesteninu dok ona ne postane zlatna i hrskava, što bi trebalo potrajati oko dvije minute po strani.

Čips od tjestenine u fritezi na vrući zrak ili ona pečena u pećnici metode su kuhanja koje koriste toplinu za isparavanje vlage i stvaranje hrskave teksture, što znači da im nije potrebno puno ulja i tako je ograničena količina dodane masti.

Prženje čipsa od tjestenine u tavi s uljem dodat će dosta masnoće - pa imajte to na umu kad odlučujete kako ćete raditi čips od tjestenine (nisu sve masnoće loše, ali je važno znati razliku između zdravih i ne baš zdravih masti), piše Real Simple.