To je to što me zanima!

Ovako se spašava Zemlja: Baka u godinu dana očistila 52 plaže

Britanku je jako zabrinulo plastično zagađenje i dala si je izazov za tada nadolazeću 2018.godinu - željela je očistiti jednu plažu tjedno. Aktivirala je i svoje unuke te cijeli grad i uspjela
Vidi originalni članak

Pat Smith, 70-godišnja baka iz Cornwalla u Velikoj Britaniji, svjesna je problema zagađenja planete i daje sve od sebe kako bi pomogla riješiti taj problem.

ELEKTRONIČKI OTPAD Donirajte i čuvajte okoliš: Vaše smeće nekome može biti blago

Nakon što je pogledala dokumentarni film o plastičnom zagađenju jako se zabrinula. Te noći nije mogla ni spavati. Kada se sljedećeg jutra probudila, odlučila je da mora nešto poduzeti. Sebi je postavila izazov za tada nadolazeću 2018.godinu - željela je očistiti jednu plažu tjedno.

Ljudi iz njenog grada podržali su ideju i ona je zajedno s volonterima i svojim unucima očistila 52 plaže u Cornwallu i tako ispunila svoj izazov. Ali, to nije kraj priče, Pat je nastavila svoju misiju da svijet učini boljim mjestom.

Pokrenula je i kampanju 'The Final Straw' čiji je cilj podizanje svijesti o beskorisnosti i štetnosti plastičnih slamki kako bi ih njen grad i ostatak svijeta prestali upotrebljavati. 

Slamke su odličan primjer potpuno nepotrebne jednokratne plastike. Sva plastika završava na odlagalištima i oceanima, ubijajući morski život. Svaka plastična slamka nadživjet će svaku osobu koja trenutno živi na planeti.

Mi smo odgovorni za našu planetu, a Pat Smith je pravi dokaz da uvijek postoji način na koji možemo dati svoj doprinos i tako promijeniti situaciju na bolje, prenosi Bright Side.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 07.09.2019.

    bravo tako treba e kad bi svi tako

  • 07.09.2019.

    Aludira se na Hrvatsku , domoljubna mafija uzima novac za plaže, a "babe" neka čiste, ovo geslo može gradonačelnik Pogane vlake najveće kasabe u Hrvatskoj primjeniti, akcija babe kantu u ruke metlu , kolica, nama uhljebima novci vama smeće.

  • 07.09.2019.

    Svaka joj čast ali dok god mega korporacije same sebe administriraju nema kraja uništenju. Primjerice Standing Rock rezervat, gdje su unatoč sporazumu sa Indijancima išli raditi naftovod. Država poslala vojsku i policiju na prosvjednike da ih gađaju suzavcem i vodenim topovima. Najgore od svega je što te korporacije same sebi određuju pravila o ekologiji a država ih štiti. Firma koja ima interese u naftovodu je imala preko 50 slučaja u kojim je došlo do isticanja nafte i onečišćenja okoliša te nikom ništa. Tobože očiste no u najboljem slučaju se izvadi 50% nafte dok ostalo završi u zemlju i još gore, dođe do kontaminacije pitke vode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare