Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Ovako se spašava Zemlja: Baka u godinu dana očistila 52 plaže

Ovako se spašava Zemlja: Baka u godinu dana očistila 52 plaže

Britanku je jako zabrinulo plastično zagađenje i dala si je izazov za tada nadolazeću 2018.godinu - željela je očistiti jednu plažu tjedno. Aktivirala je i svoje unuke te cijeli grad i uspjela

Pat Smith, 70-godišnja baka iz Cornwalla u Velikoj Britaniji, svjesna je problema zagađenja planete i daje sve od sebe kako bi pomogla riješiti taj problem.

Donirajte i čuvajte okoliš: Vaše smeće nekome može biti blago
Donirajte i čuvajte okoliš: Vaše smeće nekome može biti blago

Nakon što je pogledala dokumentarni film o plastičnom zagađenju jako se zabrinula. Te noći nije mogla ni spavati. Kada se sljedećeg jutra probudila, odlučila je da mora nešto poduzeti. Sebi je postavila izazov za tada nadolazeću 2018.godinu - željela je očistiti jednu plažu tjedno.

** PRESS ALERT ** Pat Smith is appearing on The Jeremy Vine Show Radio 2 today around 1.30pm

Posted by Final Straw Cornwall on Tuesday, January 29, 2019

Ljudi iz njenog grada podržali su ideju i ona je zajedno s volonterima i svojim unucima očistila 52 plaže u Cornwallu i tako ispunila svoj izazov. Ali, to nije kraj priče, Pat je nastavila svoju misiju da svijet učini boljim mjestom.

Cornwall is a wonderful place and it’s our responsibility to protect it. Hope you have all managed to have an amazing #earthday2018

Posted by Final Straw Cornwall on Sunday, April 22, 2018

Pokrenula je i kampanju 'The Final Straw' čiji je cilj podizanje svijesti o beskorisnosti i štetnosti plastičnih slamki kako bi ih njen grad i ostatak svijeta prestali upotrebljavati. 

Slamke su odličan primjer potpuno nepotrebne jednokratne plastike. Sva plastika završava na odlagalištima i oceanima, ubijajući morski život. Svaka plastična slamka nadživjet će svaku osobu koja trenutno živi na planeti.

Mi smo odgovorni za našu planetu, a Pat Smith je pravi dokaz da uvijek postoji način na koji možemo dati svoj doprinos i tako promijeniti situaciju na bolje, prenosi Bright Side.