To je to što me zanima!

Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Želite li obitelj i goste ugodno iznenaditi nečime što još nisu kušali, a znate da obožavaju i pizzu i pomfrit, napravite im ovu deliciju. Bit će oduševljeni kombinacijom okusa
Vidi originalni članak

Recept za ovu jedinstvenu pizzu objavio je portal Tastemade.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira za pomfrit (za pećnicu)
  • 100 g parmezana
  • 300 g ribane mozzarelle
  • 300 g Provolone sira (talijanski sir, ima ga u našim trgovinama)
  • 1 mala limenka umaka od rajčice
  • šaka neke pikantne kobasice (tanko narezane na kolutove)
  • 1 žličica origana
  • sol i papar

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa stavite krumpiriće u protvan i pecite 15 minuta. 

Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.

RIJETKI JE TAKO JEDU Talijanski chef otkrio kako se pizza jede: To je pravilan način

Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od rajčice pa poslažite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve - Provolone sir, rajčica, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze poslažite kobasicu.

Pecite pola sata na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkastu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite.

Dobar tek!

Pogledajte kako je napraviti u videu:

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 29.07.2018.

    Nula bodova jer ovo nije pizza, nego nabujak od krompira, sira i salame u umaku od poma.

  • 28.07.2018.

    mljac ovo moram probati

  • bluehotel 28.07.2018.

    Bez veze!

Komentiraj...
Vidi sve komentare