Postoji način jedenja pizze za koji talijanski Chef Stefano Ciren kaže da je jedini pravi način konzumacije ove delicije, a tako je jedu rijetki. On tvrdi da se to tako radi u Napulju...
Talijanski chef otkrio kako se pizza jede: To je pravilan način
Može li se uopće tvrditi da se pizza jede na pravilan i nepravilan način? Svatko je jede onako kako najviše uživa u njoj...
POGLEDAJTE VIDEO:
Netko je razreže na trokute pa prsima uzima svaki komad i gricka od vrha do kore. Drugi je radije rezuckaju nožem i vilicom stavljaju u usta - neki idu po redu, drugi najprije pojedu koru pa idu u krug do najboljeg dijela - sredine. Treći pak kreću od sredine, jer ne mogu dočekati najbolji dio, pa sve sporije idu prema kori, koju često na kraju ostave. Ima ljudi kojima je pizza najslasnija prerezana na četiri dijela, pa rukama uzimaju dio, presavinu ga i tako jedu.
No postoji još jedan način za koji talijanski Chef Stefano Ciren kaže da je jedini pravi način - preklopiti je jednom pa drugi put, i zapravo jesti kao sendvič.
- Trebate stisnuti rub pizze, lijeva i desna strana se trebaju priljubiti. Pizza mora biti mekana, nikako hrskava. To je ulična hrana koja se jede u pokretu. Na taj način je jedu ljudi u Napulju - pojasnio je.
Inače, njegova pizzerija "Verace" u Sydneyju u je okrunjena titulom najbolje u Australiji na Svjetskom prvenstvu za najbolju pizzu 2017. godine u Italiji, prenosi Daily Mail.