Lifestyle

Komentari 56

Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Ovakvu pizzu nikada niste jeli: Podloga nije tijesto već pomfrit

Želite li obitelj i goste ugodno iznenaditi nečime što još nisu kušali, a znate da obožavaju i pizzu i pomfrit, napravite im ovu deliciju. Bit će oduševljeni kombinacijom okusa

Recept za ovu jedinstvenu pizzu objavio je portal Tastemade.

Sastojci:

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa stavite krumpiriće u protvan i pecite 15 minuta. 

Potom odvojite 200 g krumpirića, a ostatak posložite u okruglu posudu kako je pokazano u videu. Utisnite čašom pa na to stavite smjesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.

Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir. Premažite ga umakom od rajčice pa poslažite 100 g mozzarelle. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve - Provolone sir, rajčica, mozzarella (ovaj put 200 g). Na vrh pizze poslažite kobasicu.

Pecite pola sata na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu smećkastu boju. Izvadite, ostavite 5 minuta i poslužite.

Dobar tek!

Pogledajte kako je napraviti u videu:

 

Najčitaniji članci