To je to što me zanima!

Ovo je 7 ljudi koji su se izgubili u divljini, a uspjeli su preživjeti

Nakon što je 9 dana provela sama u džungli, Juliane je pronašla malo drveno sklonište i u blizini usidren čamac. Iskoristila je benzin iz spremnika goriva za čišćenje svojih inficiranih rana
Vidi originalni članak

1. Jamie Neale 

Ovaj devetnaestogodišnjak iz Sjevernog Londona se izgubio u gustom grmlju i šumi Australskih Plavih planina tijekom izleta na koji se odlučio sam otići u srpnju 2009. 

Njegovo jednodnevno planinarenje se pretvorilo u 12-dnevnu noćnu moru. Preživio je jedenjem sjemenki i biljaka te je koristio koru drveta da bi se pokrio tijekom noći. 

Unatoč tome što su ga spasilački helikopteri pokušavali pronaći, zbog gustog drveća u dijelu u kojem se izgubio nisu ga vidjeli čak ni kad su letjeli direktno iznad njega. 

Na kraju su ga pronašla dva planinara koji su ga odveli u bolnicu.

2. Juliane Koepocke

Davne 1971., točnije 24. prosinca te godine, 17-godišnja Njemica je putovala s majkom komercijalnim zrakoplovom kad ih je tijekom velike oluje pogodio grom koji je uništio avion u letu. 

Juliane je ispala iz aviona i padala otprilike 3 km do tla usred amazonskih planina, još uvijek vezana za sjedalo. Preživjela je sa slomljenom ključnom kosti, posjekotinom na desnoj ruci i otečenim desnim okom. 

Našla je mali potok koji je odlučila nizvodno pratiti, jer ju je otac naučio, da potoci često vode prema civiliziranim mjestima. 

Nakon što je 9 dana provela sama u džungli, pronašla je malo drveno sklonište i u blizini usidren čamac. Iskoristila je benzin iz spremnika goriva za čišćenje svojih inficiranih rana. 

Kasnije tog dana pronašli su je drvosječe koji su koristili to malo sklonište i pomogli joj dezinficirati i stabilizirati ozljede. Sljedeći dan je avionom prevezena u bolnicu. 

3. Andrew Gaskell

Na godišnjem odmoru u Maleziji ovaj 25-godišnjak se izgubio tijekom planinarenja u Nacionalnom parku Gunung Mulu. 

Sam se odlučio planinariti po stazama udaljenim od naselja kako bi se povezao s prirodom. Proglašen je nestalim 20. listopada 2016. godine. 

Kasnije je ispričao kako se izgubio nakon što se spustio planinom u grmoviti predio gdje je bilo puno staza.

Otkrio ga je spasilački tim nakon skoro dva tjedna u udaljenom području poznatom kao Skrivena dolina (Hidden Valley). Kad je spašen, bio je pothranjen, dehidriran, a noge su mu bile prekrivene pijavicama.

4. Yossi Ghinsberg

Ono što je 1981. za Ghinsberga započela kao avantura života, nakon što je završio službu u izraelskoj mornarici, brzo se pretvorilo u borbu za opstanak. 

Kad se odvojio od svojih prijatelja u divljoj amazonskoj džungli, bez hrane i opreme, preživio je jedući bobice, voće i jaja iz ptičjih gnijezda. 

Rekao je da su ga skoro pojele životinje i da su ga napali i divovski crveni mravi. Kad su ga pronašli koža već mu je već počela trunuti.

Pronađen je 3 tjedna nakon što je prvi put proglašen nestalim, i to kad su već odlučili prekinuti potragu za njim. Na temelju njegovog iskustva 2017. je snimljen film Džungla (Jungle) u kojem glumi Daniel Radcliffe.

5. Aleksandr Kovalev

Kovalev, koji je radio kao kopač zlata i vozač, tijekom hladne zime 2017. godine je nestao u divljoj sibirskoj tajgi. 

Spasilačka ekipa koja je poslana da ga pronađe je našla njegov kamion, ali ne i njega. Pronašli su i njegove naočale, koje nikad nije skidao jer je imao jako veliku dioptriju. 

Međutim, 2 tjedna nakon nestanka, on je izašao iz divljine i naišao na autocestu gdje je konačno pronađen. 

Imao je ozebline po nogama i morao je biti hospitaliziran. Trauma ga je toliko uzdrmala da se nije mogao sjetiti kako i zašto se izgubio i kako je uspio preživjeti na tako hladnim temperaturama u šumi punoj divljih životinja, uključujući crne medvjede, vukove i tigrove.

6. Shannon Leah Fraser

Nakon što se posvađala sa zaručnikom, 21. rujna 2014., 30-godišnja Australka Shannon Leah Fraser se odlučila otići prošetati. Međutim, izgubila se u divljini i nije mogla pronaći put kući. Kad se nakon dugog vremena nije vratila, pozvane su spasilačke službe i započela je potraga. 

Shannon se napokon vratila 17 dana kasnije uz pomoć farmera po imenu Brad Finch koji ju je doveo bolnici. Koža joj je bila opečena od sunca i jako je krvarila, te je imala duboku posjekotinu na nozi. 

Rekla je da je preživjela jedenjem buba i riba te da je pila vodu iz potoka.

7. Madeline Connelly

23-godišnja Madeline Connelly je 4. svibnja 2017. godine odlučila otići na kratki dnevni izlet u divljinu sjeverozapadne Montane. Nije uzela ni vodu ni hranu jer se planirala brzo vratiti. Sa sobom je povela svojeg psa Mogi-a. 

Međutim,nekoliko sati kasnije se izgubila, a tražeći put doma otišla je još i dalje u divljinu. Da stvar bude još gora, osim hladnih noćnih temperatura, znala je da u šumi ima i medvjeda i planinskih lavova.

Spašena je nakon 6 dana potrage.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 16.02.2019.

    na muci se poznaju junaci ,

  • Andrej ZG 16.02.2019.

    Pa ova druga je cudo ak je tak.cak nije niti strasno kaj je prezivjela u divljini vec ispala iz aviona zavezana za stolicu i padala 3soma metara i prezivjela taj pad.pa to nebi niti superman prezivil

  • Pivski trbuh_1988 16.02.2019.

    Slabo slabo

Komentiraj...
Vidi sve komentare