To je to što me zanima!

Patite od uskrsnog prejedanja? Super trikovi za čišćenje tijela

Da bi razinu energije vratili u normalu, ubrzali metabolizam i uspješno gubili kilograme, hitno vam je potrebna detoksikacija. Ovdje je nekoliko odličnih trikova kako uspjeti u tome
Vidi originalni članak

Rijetki se ne osjećaju nekako teško i umorno nakon nekoliko dana uživanja u blagdanskim delicijama. Za to su posebno zaslužne velike količine kolača zbog kojih je sad razina energija u tijelu niska. Poznata nutricionistica Susie Burrell otkriva nekoliko trikova kako se vratiti u normalu.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • Jedite laganu hranu tri do pet dana. 
  • Neka najmanje jedan obrok dnevno bude salata ili juha.
  • Juha od povrća pomaže očistiti probavni trakt, tako da napravite veliki lonac i jedite ju često. 
  • Pijte dosta vode, biljnih čajeva ili sokova od povrća.
  • Zaboravite na sve čokolade i ostale slatkiše koje imate u kući, piše Daily Mail

Za čišćenje tijela od nagomilanih štetnih tvari uzrokovanih uskrsnim prejedanjem najbolje je nekoliko dana jesti sirovo voće i povrće. Iako, dobro je i suho voće kao i klice žitarica. Od povrća, posebnu pažnju posvetite onom lisnatom - kelj, kupus, raštika, blitva. Ako kuhate povrće, neka to bude na pari jer se tako bolje čuvaju zdravi sastojci potrebni organizmu.

Pokušajte koristiti što manje soli jer njezin višak može poništiti učinak detoksikacije. Slobodno pojedete i grašak, leću, grah, bademe, orahe, sezam te sjemenke bundeve i suncokreta, naravno, u umjerenim količinama. 

Stručnjaci napominju kako je detoksikacija važna, ne samo da bi se u tijelo vratila energija, već da bi se učinkovito izgubili suvišni kilogrami. Naime, loša probava ometa sagorijevanje masnoća i potiče nagomilavanje štetnih tvari. Tad se puno teže mršavi, a i čovjek se osjeća bezvoljno i umorno.

RECEPT 'Mačje oči' - rolada s bananama koju rado pojedu i veliki i mali

Primjer napitka odličnog za čišćenje tijela:

Izmiksajte nekoliko listova špinata, tri mrkve, šaku peršina, tri grančice celera, komad đumbira, pola šalice prirodnoga voćnog soka i malo vode. Pijte ga dva do tri puta na dan. Inače, đumbir je odličan saveznik u detoksikaciji tijela i ubrzavanju metabolizma. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.04.2021.

    Na žalost, ne patim od Uskrsnog prejedavanja; patim od postUskrsnog viška kila.

  • nap 05.04.2021.

    Lagano moze francuska salata

Komentiraj...
Vidi sve komentare