To je to što me zanima!

Podrška Zagrepčanima: Mini vrtovi niču u drugim gradovima

Mnogi Zagrepčani su putem Facebook stranice 'Zasadi vrt! Uredimo Zagreb' podržali Martinu Živković u želji da Zagreb postane ljepši i uređeniji grad, a sada im se pridružio i ostatak Hrvatske u znak podrške
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Najvažnije make-up formule: Korektor, rumenilo i highlighter

Nakon što je netko anonimno prijavio Martinu Živković i Borisa Novkovića koji su u Preradovićevoj ulici posadili mini vrt, cijeli Zagreb se pridružio akciji 'Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami!, a koju su organizirale Facebook stranice 'Vratite magnoliju' i 'Zagreb Te Zove'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mini vrtovi u Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, Zagrepčanima se pridružio i ostatak Hrvatske. Mini vrtova sve je više. Pojavili su se i Splitu i Rijeci. 

Ana Dejanović iz Rijeka je na svom Facebook profili podijelila fotografiju svojih zasađenih rožica u betonu.

I Split je poslao podršku.

 

U Facebook grupi 'Vratite magnoliju' pozvali su ljude da im pošalju slike svojih ulica, zelenila i mini vrtova koje su uredili. Osim Zagrepčana koji su rado dijelili svoje fotografije vrtova koje su posadili diljem Zagreba, sada su im se pridružili i građani Splita i Rijeke kako bi ih podržali. A, sade svi, i mladi i stariji.

U međuvremenu zagrebački vrt s početka priče, onaj zbog kojeg su Živković i Novković prijavljeni, u međuvremenu je procvjetao.

A, ovako izgledaju vrtovi diljem Zagreba.

Podsjetimo, Martinu Živković, vlasnicu tvrtke Torte i to, netko je anonimno prijavio zbog toga što je zasadila cvijeće na kazeti drveta u Preradovićevoj ulici ispred broja 14. Dobila je od zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje poziv na očitovanje na prijavu zato što je posadila cvijeće na javnoj zelenoj površini u Zagrebu. 

Ona je to učinila s Borisom Novkovićem kako bi gradu Zagrebu i građanima poklonili nešto lijepo nakon potresa. Međutim, susjed ju je prijavio. Ipak, kazna je na kraju povučena, a građani su nastavili na ovaj način uljepšavati svoj grad.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: 13 osobina toksičnih ljudi: Oko njih su uvijek drama, laži i bijes

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 96

  • MOC JE U ZNANJU 21.05.2020.

    I danas sam zasadila nešto cveća ispred svoje zgrade . .-)))

  • volimpršut 21.05.2020.

    Jeli to i hercegovci sade cvijeće?! Jer kako znam oni vole kamen.

  • 21.05.2020.

    nemojte se za..bavat to sam mogo dat nekom rođi ali od silnih obaveza nisam se sjetio,ali još uvijek mogu to proglasiti kao nelegalno,nije sve gotovo bit će gotovo kad ja kažem a dotle će moj rođo proći edukaciju i dobiti dozvolu za uređenje malih površina koje još nisu zasute kamenom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare