Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najvažnije make-up formule: Korektor, rumenilo i highlighter

Najvažnije make-up formule: Korektor, rumenilo i highlighter
1

Kreativna direktorica make-up divizije francuske kuće Chanel, Lucia Pica, otkriva koje tri formule smatra najvažnijima, kako bi lice dobilo svježinu i zdravi sjaj

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lady Gaga ima novu paletu sjenila vrlo snažnih pigmenata

Make-up scena ima na tisuće proizvoda, no kako bi lice dobilo zdravi izgled, potrebno je tek nekoliko njih. Ključne teksture za lice su one koje daju blagi sjaj, malo boje za zdravi izgled te formula koja ujednačava ten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucia Pica (@luciapicaofficial) on

- Moji omiljeni proizvod su paleta korektora, tekuće rumenilo i highlighter. Nikuda ne idem bez njih, naročito ako trebam na brzinu srediti lice i dobiti svježi izgled. Tijekom dana, kako make-up nestaje, nosim ih uz torbici ako želim dodati malo boje ili sjaja ili ako želim prekriti nešto na licu. Osim toga, uvijek, ali uvijek nosim ruž za usne - komentirala je Lucia Pica, kreativna direktorica Chanelove make-up divizije za The Glass.

Tanka linija koja čini promjenu: Kreativne igre tušem za oči
Tanka linija koja čini promjenu: Kreativne igre tušem za oči

Čak i bez ruža za usne, s te tri formule lako je u minuti licu dati sjaj, naročito ako je ono umorno ili sivo.

Korektor, koji mjestimično prekriva ten i čini ga ujednačenim, a onda i rumenilo koje obrazima daje boje te na koncu malo highlightera, za dozu sjaja, proizvodi su koji odgovaraju svim tipovima tena, bez obzira na dob dana ili godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucia Pica (@luciapicaofficial) on

Highlighter je ključni za sjaj, no ne treba pretjerivati, iako se tijekom dana može nadograditi, odnosno dodati još koji sloj. Ova formula idealna je i u kombinaciji s rumenilom, naročito ako je ono više mat ili u kamenu.

Brzo šminkanje Cindy Crawford ujutro: Izbjegavam suhi puder
Brzo šminkanje Cindy Crawford ujutro: Izbjegavam suhi puder

Korektor je optimalan i za samostalno nanošenje, bez pudera ili podloge, naročito ako želimo da lice ima prirodan izgled. Korektori su idealni u sticku, za jače prekrivanje ili oni tekući za podočnjake, no nanosimo ih samo na unutarnji dio podočnjaka, kako ne bi istaknuli bore smijalice, na vanjskom kutu oka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucia Pica (@luciapicaofficial) on

Rumenilo u kremastoj ili tekućoj varijanti naglašava prirodnost tena te je dovoljno za minimalistički make-up look. S druge strane, rumenilo u kamenu odgovarat će jačoj šminki jer je postojano na podlozi s puderom.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lady Gaga ima novu paletu sjenila vrlo snažnih pigmenata

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:55

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj