To je to što me zanima!

Popečci od mladog luka gotovi su za pola sata - odlično idu uz domaće vrhnje s vlascem

Želite li da popečci budu manje masni, pecite ih u pećnici. Na protvan stavite masni papir, poslažite popečke i ispecite na 180 stupnjeva. Poslužite uz vrhnje s vlascem i crvenom paprikom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 do 4 mlada luka, ovisno o veličini
  • 2 krumpira
  • 1 mrkva
  • 2 jaja
  • sjeckani svježi peršin

POGLEDAJTE VIDEO o proklijalom krumpiru:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  • svježe ribani muškatni oraščić
  • sol i papar po ukusu
  • stari kruh - 5 šnita
  • krušne mrvice
  • malo griza
  • malo vode
  • malo ulja

Postupak:

Stari kruh isjeckajte i poškropite toplom vodom da omekani. U to dodajte nariban krumpir i mrkvu, i sitno sjeckani mladi luk. Ubacite i sve ostale sastojke,osim mrvica, i rukom dobro izmiješajte da se svi sastojci povežu. Potom dodajte krušnih mrvica koliko je potrebno za dobru teksturu.

Oblikujte kuglice, spljoštite ih dlanovima, uvaljajte u mrvice i pecite u vrućem ulju.

VRLO BRZA PRIPREMA Osvježavajući recepti za salate od tjestenine koji su idealni za toplije dane: Gotove su za tren!

Želite li da popečci budu manje masni, pecite ih u pećnici. Na protvan stavite masni papir, poslažite popečke i ispecite na 180 stupnjeva - najprije 10 minuta s jedne strane pa ih okrenite i nastavite peći 5 do 10 minuta s druge. Gotovi su kad dobiju lijepu rumenu boju.

Poslužite uz domaće vrhnje u koje ste stavili malo svježeg vlasca, soli i crvene paprike.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tannarus 30.04.2022.

    svega unutra osim glavnog sastojka,to su popečci od krumpira i ostalog povrća,i mladog luka naravno, u tragovima😅

  • Nap* 28.04.2022.

    Super 😛 ukusno i slatko

Komentiraj...
Vidi sve komentare